ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησε η χερσαία επίθεση των τουρκικών δυνάμεων στη Συρία

Δημοσίευση 9 Οκτωβρίου 2019, 22:00 / Ανανεώθηκε 9 Οκτωβρίου 2019, 23:44
Ξεκίνησε η χερσαία επίθεση των τουρκικών δυνάμεων στη Συρία
Photo: AFP
Facebook Twitter Whatsapp

Τουρκικά στρατεύματα εισήλθαν στην συριακή μεθοριακή πόλη Τελ Αμπιάντ και συγκρούονται με μαχητές των SDF

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 22:40 το βράδυ της Τετάρτης η χερσαία εισβολή των τουρκικών δυνάμεων στη Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τουρκικά στρατεύματα εισήλθαν στην συριακή μεθοριακή πόλη Τελ Αμπιάντ και συγκρούονται με μαχητές των SDF στη βορειοανατολική Συρία, κατά μήκος των συρο-τουρκικών συνόρων.  

Τούρκοι στρατιώτες και εφεδρικές δυνάμεις σύρων ανταρτών μπήκαν σήμερα στη βορειοανατολική Συρία στο πλαίσιο μιας επίθεσης που εξαπέλυσε η Άγκυρα εναντίον κουρδικής πολιτοφυλακής που υποστηρίζεται από τις δυτικές χώρες, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας

"Οι ηρωικές ένοπλες δυνάμεις μας και ο Εθνικός Συριακός Στρατός (σύροι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Άγκυρα) άρχισαν τη χερσαία φάση της επιχείρησης", ανέφερε το υπουργείο.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μέλη των τουρκικών ειδικών δυνάμεων και τεθωρακισμένα οχήματα, με την υποστήριξη σύρων μαχητών, μπήκαν στη Συρία σε τουλάχιστον τρία σημεία του συνόρου.

Η τουρκική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» έχει δύο κύριους στόχους: Πρώτον να εκδιώξει τις μονάδες του κουρδικού YPG που χαρακτηρίζει απειλή για την εθνική της ασφάλεια και δεύτερον να δημιουργήσει μία περιοχή εντός της Συρίας όπου θα εγκατασταθούν δύο εκατομμύρια Σύριοι πρόσφυγες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Τουρκία.