ΔΙΕΘΝΗ

Ελληνοαμερικανός Γερουσιαστής στο «Ραντάρ»: «Δεν βγάζουμε άκρη με τον Τραμπ»

Δημοσίευση 15 Οκτωβρίου 2019, 09:00 / Ανανεώθηκε 15 Οκτωβρίου 2019, 10:54
Ελληνοαμερικανός Γερουσιαστής στο «Ραντάρ»: «Δεν βγάζουμε άκρη με τον Τραμπ»
Facebook Twitter Whatsapp

Τι είπε ο Λεωνίδας Ραπτάκης για τις κυρώσεις του Τραμπ στην Τουρκία και τις επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ 

«Έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τον Τραμπ», δήλωσε στο «Ραντάρ» ο Γερουσιαστής της Πολιτείας του Ροντ Άιλαντ των ΗΠΑ, Λεωνίδας Ραπτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις αποφάσεις του για τη Συρία και στις επικείμενες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν σε 13 μήνες.

«Έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τον Τραμπ. Εμείς σαν βουλευτές είμαστε ξεχωριστά από την κυβέρνηση. Έχουμε έναν πρόεδρο που δεν είπε σε κανέναν τι σκέφτηκε σχετικά με τη Συρία, με το να παρατήσει τους Κούρδους που ήταν μαζί μας για να ξεκαθαρίσουμε το ISIS», δήλωσε μεταξύ άλλων στον Alpha 98,9 και τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο.

«Αυτό 22 χρόνια εκλεγμένος δεν το έχω δει ποτέ ξανά. Κανένας πρόεδρος δεν υπήρχε που να μην έχει πάρει σύμβουλο, ή προσωπικό κλπ για να τον βοηθήσει. Σηκώθηκε ένα πρωί και σκέφτηκε θα κάνω τούτο. Έχει κινδυνεύσει και ο αμερικανικός στρατός που έχει μείνει στη Συρία και έχει ανακατέψει την εξωτερική πολιτική της Αμερικής. Με τον άνθρωπο αυτό δεν βγάζουμε άκρη», πρόσθεσε.

Για το αν μπορεί να αλλάξει η στρατηγική του Τραμπ: «Το Κογκρέσο έχει ακυρώσει τα F35, ετοιμαζόμαστε να βάλουμε οικονομικά σένξιον στην Τουρκία κλπ. Όμως μια μέρα μπορεί να σηκωθεί ο Τραμπ και να πει ότι θα τα προχωρήσει αν η Τουρκία μπει πάνω από 20χλμ πιο βαθιά στη Συρία. Εμείς έχουμε εργαλεία που μπορούμε να περάσουμε νόμο που να απαγορεύει στην Τουρκία σε κάποια θέματα, όμως ο Τραμπ μπορεί να θέσει βέτο».

Για τις εκλογές που θα γίνουν σε 13 μήνες: «Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν σταματήσει να τον υποστηρίζουν. Οι εκλογές είναι σε 13 μήνες. Οι δημοκρατικοί έχουν εμφύλιο πόλεμο, έχουμε πάει αριστερά το κόμμα και μόνο ο Μπάιντεν παραμένει στη μέση. Αν ο Τραμπ παραιτηθεί ο λαός θα πάει με τον Μπάιντεν. Ο Μπάιντεν είναι ο μόνος που έχει βγει και έχει πει σαν αντιπρόεδρος φίλος με την Ελλάδα και την Κύπρο. Αν βγει τα πράγματα θα αλλάξουν 180 μοίρες».