ΔΙΕΘΝΗ

Ρεπορτάζ πρόκληση από το κατάστρωμα του «Φατίχ»: Μόλις βρεθεί φυσικό αέριο θα το πάρουμε - Ίσως χτυπήσουμε τη γροθιά μας στο τραπέζι (βίντεο)

Δημοσίευση 16 Οκτωβρίου 2019, 19:00 / Ανανεώθηκε 16 Οκτωβρίου 2019, 22:04
Ρεπορτάζ πρόκληση από το κατάστρωμα του «Φατίχ»: Μόλις βρεθεί φυσικό αέριο θα το πάρουμε - Ίσως χτυπήσουμε τη γροθιά μας στο τραπέζι (βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Για πρώτη φορά μεταδίδονται εικόνες από το γεωτρύπανο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται στα τουρκικά ΜΜΕ οι τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Αυτή τη φορά στο τουρκικό γεωτρύπανο «Φατίχ» ανοιχτά της Πάφου ανέβηκε ο γνωστός δημοσιογράφος του το τουρκικού καναλιού CNNTurk, Τζουνέιτ Οζντεμίρ, αναφέροντας ότι για πρώτη φορά μεταδίδονται εικόνες από το γεωτρύπανο.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος αναφέρει ότι πήγε στο σημείο της γεώτρησης με ελικόπτερο από την Αττάλεια, κάτι που δεν ήταν καθόλου εύκολο, όπως αναφέρει. Ο Τζουνέιντ Οζντεμίρ στο ρεπορτάζ του αναφέρει ότι το Φατίχ εργάζεται αδιάκοπα, 24 ώρες 7 μέρες τη βδομάδα. Σχολιάζει ότι η δουλειά του Φατίχ δεν είναι εύκολη, είναι μια ευαίσθητη εργασία, προσθέτοντας ότι το γεωτρύπανο το οποίο διαθέτει πύργο ύψους 100 μέτρων, έχει τη δυνατότητα να κατεβαίνει 2 χιλιάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού και άλλα 3 χιλιάδες μέτρα κάτω από το έδαφος. Αναφέρει ότι παρά το ότι οι καιρικές συνθήκες είναι αντίξοες, το γεωτρύπανο έχει σταθεροποιηθεί συνεχίζοντας τις εργασίες του σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Η κάμερα του τουρκικού καναλιού στρέφεται προς την φρεγάτα Γκαζιάντεπ, η οποία μαζί με άλλες φρεγάτες εναλλάξ προστατεύουν, όπως αναφέρει, το γεωτρύπανο 24 ώρες το 24ωρο. Η κάμερα στρέφεται και σε ένα στρατιωτικό ελικόπτερο που φτάνει την ώρα που γίνονται τα γυρίσματα, κατευθυνόμενο προς την φρεγάτα Γκαζιάντεπ.

«Βρέθηκε μέχρι στιγμής φυσικό αέριο; Όχι, δεν βρέθηκε. Αλλά μόλις βρεθεί, τότε η Τουρκία ή θα το πάρει ή θα καθίσει με τις άλλες χώρες και θα τους πει ‘ελάτε να συμφωνήσουμε, γιατί μας κρατάτε εμάς έξω από αυτό το παιχνίδι;’ και ίσως να χτυπήσει και την γροθιά της στο τραπέζι», σχολιάζει ο Τούρκος δημοσιογράφος.


CNN TÜRK Fatih Gemisi'ndeki çalışmaları görüntüledi