ΔΙΕΘΝΗ

Προειδοποίηση Ακάρ: Οι Κούρδοι θα χρησιμοποιήσουν χημικά και θα ρίξουν την ευθύνη στη Τουρκία - «Ανθρωπιστικό διάδρομο» ζητούν οι Κούρδοι

Δημοσίευση 17 Οκτωβρίου 2019, 14:00 / Ανανεώθηκε 17 Οκτωβρίου 2019, 14:11
Προειδοποίηση Ακάρ: Οι Κούρδοι θα χρησιμοποιήσουν χημικά και θα ρίξουν την ευθύνη στη Τουρκία - «Ανθρωπιστικό διάδρομο» ζητούν οι Κούρδοι
Facebook Twitter Whatsapp

Ιατρικό προσωπικό είναι περικυκλωμένο σε νοσοκομείο της Ρας αλ – Άιν

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ προειδοποίησε ότι «οι Κούρδοι θα ρίξουν χημικά και θα ρίξουν την ευθύνη στην Τουρκία».

Όπως τόνισε ο τούρκος υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ, υπάρχουν πληροφορίες πως τρομοκρατικές οργανώσεις σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως ο τουρκικός στρατός δεν διαθέτει χημικά όπλα στο οπλοστάσιό του. «Όλοι το ξέρουν αυτό» τόνισε, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Ο Χουλουσί Ακάρ επισήμανε ότι έχει μεγάλη σημασία, όχι μόνο η ασφάλεια της χώρας, αλλά και η ασφάλεια των Κούρδων που ζουν στην περιοχή, των Αράβων, των Χριστιανών και άνθρωποι άλλων εθνοτήτων και θρησκεύματος.

Στο μεταξύ, ο συριακός στρατός μαζί με ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη Κομπάνι, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η είσοδος των δύο συμμαχικών δυνάμεων στην συριακή πόλη έγινε έπειτα από μια συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που ελέγχουν την πόλη και η Δαμασκός για την ανάπτυξη του συριακού στρατού σε περιοχές της μεθορίου Συρίας – Τουρκίας προκειμένου να βοηθήσει στην απόκρουση της τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης στη βορειοανατολική Συρία.

Οι Κούρδοι ζητούν «ανθρωπιστικό διάδρομο» για να απομακρυνθούν άμαχοι και τραυματίες

Αίτημα δημιουργίας ενός «ανθρωπιστικού διαδρόμου», έτσι ώστε να καταφέρουν να απομακρυνθούν οι άμαχοι και οι τραυματίες, έκαναν οι κουρδικές αρχές στη Συρία.

Η πόλη Ρας αλ – Άιν είναι περικυκλωμένοι από τις τουρκικές δυνάμεις, οι οι οποίες διεξάγουν επίθεση εναντίον κουρδικής πολιτοφυλακής στη βόρεια Συρία, εκεί όπου υπάρχει κόσμος και τραυματίες.

Μάλιστα, οι βομβαρδισμοί έπληξαν ένα νοσοκομείο της πόλης, το οποίο υπέστη ζημιές, με αποτέλεσμα «το ιατρικό προσωπικό είναι περικυκλωμένο μέσα στο νοσοκομείο», όπως ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο.