ΔΙΕΘΝΗ

Νέο τουρκικό χτύπημα: Θα στείλουμε τους ευρωπαίους τζιχαντιστές στις χώρες τους ακόμα και αν ανακληθεί η υπηκοότητά τους

Δημοσίευση 4 Νοεμβρίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 4 Νοεμβρίου 2019, 12:26
Νέο τουρκικό χτύπημα: Θα στείλουμε τους ευρωπαίους τζιχαντιστές στις χώρες τους ακόμα και αν ανακληθεί η υπηκοότητά τους
Photo: AFP
Facebook Twitter Whatsapp

«Θα στείλουμε πίσω όσους έχουμε στα χέρια μας», προειδοποίησε ο τούρκος υπ. Εσωτερικών

Προκλητικός εμφανίστηκε για μία ακόμα φορά ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών,  Σουλεϊμάν Σοϊλού, που επανέλαβε σήμερα την απειλή του ότι η Άγκυρα θα στείλει πίσω στις χώρες καταγωγής τους τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους που αιχμαλωτίζει.

Ο Σοϊλού αναφέρθηκε στους Ευρωπαίους τζιχαντιστές οι οποίοι ταξίδεψαν μέχρι την Συρία για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος.

Η Τουρκία συνέλαβε μερικά από τα μέλη του ΙΚ που δραπέτευσαν από τις φυλακές όπου κρατούνταν στη βορειοανατολική Συρία τον περασμένο μήνα, μετά την έναρξη της στρατιωτικής επίθεσης της Άγκυρας στην περιοχή αυτή.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους σήμερα ο Σοϊλού επανέλαβε ότι η Τουρκία θα στείλει τυχόν μαχητές του ISIS που συλλαμβάνει πίσω στις χώρες τους, ακόμη κι αν έχει ανακληθεί η υπηκοότητά τους.

«Θα στείλουμε πίσω όσους έχουμε στα χέρια μας, όμως ο κόσμος έχει βρει μια καινούργια μέθοδο τώρα: ανακαλεί τις υπηκοότητές τους», κατήγγειλε ο Τούρκος υπουργός.

«Λένε ότι θα πρέπει να δικαστούν εκεί όπου συνελήφθησαν. Υποθέτω αυτή είναι ένα νέο είδος διεθνούς δικαίου», πρόσθεσε.

«Δεν μπορούμε να το δεχθούμε. Θα στείλουμε τα μέλη του Νταές που έχουμε στα χέρια μας πίσω στις χώρες τους, ακόμη κι αν ανακαλέσουν την υπηκοότητά τους», υπογράμμισε ο Σοϊλού.