ΔΙΕΘΝΗ

Πανικός στο Διαδίκτυο από τον «θάνατο» της βασίλισσας Ελισάβετ

Δημοσίευση 3 Δεκεμβρίου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 3 Δεκεμβρίου 2019, 11:31
Πανικός στο Διαδίκτυο από τον «θάνατο» της βασίλισσας Ελισάβετ
Facebook Twitter Whatsapp

Το fake μήνυμα που έκανε trend το #Queendead στο Twitter

 

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε στο Διαδίκτυο το βράδυ της Κυριακής μια... συνομιλία μεταξύ φίλων στο Whatsapp, που ήταν αρκετή για να διαδοθούν οι φήμες πως η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε.

Από τη στιγμή που άρχισαν να κυκλοφορούν οι φήμες με το screenshot της συνομιλίας, συμπεριλαμβανομένων των «Μπάρνσι, Τζίμπο, Τζος και Μόρτι», το hashtag #Queendead άρχισε να γίνεται trend στο Twitter.

Σύμφωνα με το απόσπασμα της συνομιλίας, ο θάνατος της Αυτού Μεγαλειότητας θα ανακοινωνόταν το επόμενο πρωί και έδινε εντολή στους ανθρώπους να προετοιμαστούν για να κολυμπήσουν στην Μάγχη, στην μνήμη της. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Η βασίλισσα πέθανε σήμερα το πρωί, καρδιακή προσβολή, θα ανακοινωθεί στις 9:30 αύριο το πρωί, κανάλι 0800 αύριο σε πλήρες αριθμό 1».

Αφότου έγινε viral η δημοσίευση, χιλιάδες άνθρωποι κατέκριναν τις «ασεβείς» φήμες ενώ πολλοί άλλοι τους κορόιδεψαν επειδή δεν γνώριζαν για την «Επιχείρηση Γέφυρα του Λονδίνου» που θα τεθεί σε εφαρμογή όταν πεθάνει η βασίλισσα Ελισάβετ και η χώρα θα εισέλθει σε μία περίοδο εθνικού πένθους διάρκειας 9 ημερών.

Η διάψευση από το Παλάτι

Πάντως, μια πηγή από το παλάτι του Μπάκιγχαμ αρνήθηκε τις φήμες αυτές και δήλωσε στην Daily Mail πως είναι η βασιλική οικογένεια κάνει την «συνήθη εργασία» της, με την βασίλισσα Ελισάβετ να φωτογραφίζεται να φεύγει από το κάστρο Γουίνδσορ για το παλάτι του Μπάκιγχαμ.