ΔΙΕΘΝΗ

Ακάρ: Η απέλαση του πρέσβη της Λιβύης είναι δείγμα αδυναμίας και έλλειψης ισχύος

Δημοσίευση 9 Δεκεμβρίου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 9 Δεκεμβρίου 2019, 11:32
Ακάρ: Η απέλαση του πρέσβη της Λιβύης είναι δείγμα αδυναμίας και έλλειψης ισχύος
Facebook Twitter Whatsapp

«Νομίζουν πως θα πετύχουν κάτι με τη στήριξη της Ε.Ε.;»

«Δείγμα αδυναμίας και έλλειψη ισχύος» χαρακτηρίζει ο Χουλουσί Ακάρ την πρωτοβουλία του ΥΠΕΞ να απελάσει τον πρέσβη της Λιβύης στην Αθήνα, όταν εξέπνευσε η προθεσμία που του είχε δοθεί προκειμένου να γνωστοποιήσει στην ελληνική πλευρά Ελλάδα το περιεχόμενο της συμφωνίας Τουρκίας - Λιβύης.

Μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας τόνισε: «Όπως ξέρετε απελάθηκε ο πρέσβης της νόμιμης και αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης. Κι αυτό έγινε επειδή του ζητήθηκε ένα αντίγραφο της συμφωνίας και απελάθηκε με αυτή τη δικαιολογία. Εμείς θεωρούμε πως αυτό είναι δείγμα αδυναμίας και έλλειψης ισχύος και υπογραμμίζω πως αυτό δεν θα αλλάξει το αποτέλεσμα».

Ο Τούρκος υπουργός δεν έκρυψε την ενόχληση της Άγκυρας για τις προσπάθειες της Ελλάδας να πάρει τη στήριξη της Ε.Ε στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε πως «οι Έλληνες γείτονες μας αντί να συζητούν τα θέματα αυτά μαζί μας για να βρεθεί μια λύση, κάθε φορά πηγαίνουν στην Ε.Ε. για να πάρουν τη στήριξη. Και με δηλώσεις εκτός λογικής, με προπαγάνδα και με σχέδια δείχνουν μια διαφορετική πραγματικότητα. Νομίζουν πως θα πετύχουν κάτι με τη στήριξη της Ε.Ε.; Δεν γίνεται αυτό! Δεν γίνεται! Ελάτε να μιλήσουμε, να συζητήσουμε, να διαπραγματευτούμε».