ΔΙΕΘΝΗ

Έκρηξη ηφαιστείου στη Νέα Ζηλανδία: Ανασύρθηκαν οι σοροί έξι θυμάτων από το νησί Γουάιτ

Δημοσίευση 13 Δεκεμβρίου 2019, 09:00 / Ανανεώθηκε 30 Δεκεμβρίου 2019, 18:38
Έκρηξη ηφαιστείου στη Νέα Ζηλανδία: Ανασύρθηκαν οι σοροί έξι θυμάτων από το νησί Γουάιτ
Facebook Twitter Whatsapp

Οι σοροί έξι θυμάτων της έκρηξης του ηφαιστείου στο νησί Γουάιτ της Νέας Ζηλανδίας ανασύρθηκαν χάρη σε μια ριψοκίνδυνη αποστολή του στρατού, ανακοίνωσε ανώτατος αξιωματικός της νεοζηλανδικής αστυνομίας.

«Ανακτήθηκαν (...) τα πτώματα από το νησί Γουάιτ και βρίσκονται πάνω στο (πλοίο) HMNZS Wellington», δήλωσε ο Τζον Τιμς, υπαρχηγός της αστυνομίας.

Ο επιβεβαιωμένος απολογισμός των θυμάτων έφθασε τους οκτώ νεκρούς, καθώς δύο άνθρωποι που νοσηλεύονται με εγκαύματα υπέκυψαν σε νοσοκομεία. Πάνω από 20 εγκαυματίες συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Πολλοί από τους τραυματίες έχουν υποστεί πολύ σοβαρά εγκαύματα και στελέχη των υγειονομικών υπηρεσιών ανέφεραν ότι εισάγονται 1,2 εκατ. τετραγωνικά δέρματος, καθώς η ποσότητα που χρειάζεται αντιστοιχεί σε περίπου 60 δωρητές, ενώ στη Νέα Ζηλανδία μόλις πέντε ως δέκα προσφέρουν δέρμα στις ειδικές τράπεζες σε ετήσια βάση, έγραψε η εφημερίδα New Zealand Herald. Ομάδες χειρουργών σε διάφορες εγκαυματολογικές μονάδες εργάζονται ασταμάτητα.