ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Τουρκία έστειλε το αντιαεροπορικό σύστημα Korkut στη Λιβύη

Δημοσίευση 17 Ιανουαρίου 2020, 17:00 / Ανανεώθηκε 24 Ιανουαρίου 2020, 13:27
Τουρκικά ΜΜΕ: Η Τουρκία έστειλε το αντιαεροπορικό σύστημα Korkut στη Λιβύη
Facebook Twitter Whatsapp

Για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής προστασίας του καθεστώτος της Τρίπολης 

Τουρκικά ΜΜΕ επικαλούνται μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Λιβύης που αναφέρουν ότι η Τουρκία έχει ήδη στείλει το αντι-αεροπορικό σύστημα KORKUT στη Λιβύη.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για τη μεταφορά τουρκικών πυραύλων ΜΙΜ-23 I-HAWK σε λιβυκό έδαφος, για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής προστασίας του καθεστώτος της Τρίπολης αλλά και των τουρκικών ενισχύσεων εκεί. 

Χτες το βράδυ και σήμερα, αναρτήθηκαν βίντεο, που δείχνουν ξεκάθαρα, ανεπτυγμένα τουρκικά συστήματα MIM-23 I-HAWK στην αεροπορική βάση Μιτίγκα της Τρίπολης.

Επίσης, άλλα βίντεο φανερώνουν τη μεταφορά των αυτοκινούμενων αντιαεροπορικών πυροβόλων Korkut, τουρκικής κατασκευής. Το Korkut έχει την ικανότητα να πυροβολεί 1.100 φορές ανά λεπτό και μπορεί να καταστρέψει πυραύλους σε μια απόσταση περίπου 4 χιλιόμετρα πριν χτυπήσουν το έδαφος, σε περιπτώσεις που δεν εντοπίζονται από στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Προορίζεται μεν για την άμυνα ενάντια κυρίως σε ελικόπτερα και αεροσκάφη που πετούν χαμηλά, αλλά οιΤούρκοι ισχυρίζονται πως μπορεί να αντιμετωπίσει και πυραύλους cruise.

Το παρακάτω βίντεο, που δείχνει μεταφορά του συστήματος με όχημα σε περιοχή της Λιβύης, φέρεται ότι είναι από τη Λιβύη.