ΔΙΕΘΝΗ

Σκότωσε τον άνδρα της με κολλύριο επειδή την κακοποιούσε

Δημοσίευση 17 Ιανουαρίου 2020, 23:00 / Ανανεώθηκε 17 Ιανουαρίου 2020, 22:01
Σκότωσε τον άνδρα της με κολλύριο επειδή την κακοποιούσε
Facebook Twitter Whatsapp

Σε 25 έτη φυλάκιση καταδικάστηκε μία γυναίκα από τη Νότια Καρολίνα

Σε πολυετή φυλάκιση (25 χρόνια) καταδικάστηκε 53χρονη γυναίκα από τη Νότια Καρολίνα η οποία τον Ιούλιο του 2018 σκότωσε τον άνδρα της για να τον εκδικηθεί για την κακοποίηση που είχε υποστεί στη διάρκεια του πενταετούς γάμου της,

Η Λάνα Κλέιτον αποδέχθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και της αλλοίωσης τροφίμων, καθώς επέλεξε να σκοτώσει τον σύζυγό της δηλητηριάζοντας το φαγητό του με οφθαλμικές σταγόνες.

Αρχικά η Λάνα είπε στους αστυνομικούς ότι ο Στίβεν ζαλίστηκε και έπεσε από τις σκάλες όπου τον βρήκε πεσμένο μπρούμυτα στις 21 Ιουλίου. Οι αστυνομικοί είπαν ότι τελικά η Λάνα παραδέχθηκε πως έριχνε κολλύριο για τα μάτια στο νερό του 64χρονου συζύγου της επί τρεις ημέρες, από τις 19-21 Ιουλίου 2018. Κατά τη νεκροψία/νεκροτομή στη σορό του βρέθηκε υψηλή δόση τετραϋδροζολίνης συστατικού που περιέχεται στις οφθαλμικές σταγόνες.

Η χημική ουσία μπορεί να λειτουργήσει ως νευροτοξικός παράγοντας και να πλήξει το νευρικό σύστημα εφόσον καταποθεί. Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι η γυναίκα ήταν έξαλλη με τον σύζυγό της γιατί την κακοποιούσε στα πέντε χρόνια του γάμου τους και ήθελε να τον κάνει να υποφέρει, σύμφωνα με τον WSOC-TV.

Υποστηρίζουν επίσης ότι τον σκότωσε για τα χρήματά του και έκαψε τη διαθήκη του μετά τον θάνατό του.

Ο δικηγόρος της είπε ωστόσο ότι η γυναίκα υπέφερε από μετατραυματική διαταραχή καθώς είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά πριν από τον γάμο της. Επίσης ο συνήγορός της είπε ότι ο σύζυγός της τη χτυπούσε, την κλωτσούσε και την έπνιγε σε όλη τη διάρκεια του γάμου τους.