ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός στην Τουρκία: Στο πλευρό των τραυματιών ο Ερντογάν – Πώς «έζησε» ισχυρό μετασεισμό (βίντεο)

Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου 2020, 10:00 / Ανανεώθηκε 26 Ιανουαρίου 2020, 11:28
Σεισμός στην Τουρκία: Στο πλευρό των τραυματιών ο Ερντογάν – Πώς «έζησε» ισχυρό μετασεισμό (βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Τούρκος Πρόεδρος βρέθηκε δίπλα σε σεισμόπληκτους

Το Σάββατο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε στο Ελαζίγ, όπου συνομίλησε με κατοίκους και διασώστες, ενώ παρευρέθηκε και στην κηδεία μιας μητέρας και του παιδιού της. Σε δηλώσεις του, τόνισε πως «το έθνος μας βρίσκεται αντιμέτωπο με μία μεγάλη δοκιμασία».

Την Κυριακή, λίγο πριν αναχωρήσει για την Αλγερία, ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε: «Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται από την πρώτη στιγμή κοντά στους σεισμοπαθείς με όλα τα μέσα. Χθες, επιθεωρήσαμε τις εργασίες στο Ελαζίγ και την Ματάλια. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην μείνουν άστεγοι μέσα στον χειμώνα, οι πολίτες, των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν».

Μάλιστα, αποκάλυψε πως την ώρα που βρισκόταν στην Ματάλια, έζησε έναν μετασεισμό 5,1 Ρίχτερ. «Οι μετασεισμοί δεν σταματούν. Χθες το βράδυ, βρισκόμουν στην Ματάλια τη στιγμή που έκανε έναν μετασεισμό 5,1 Ρίχτερ και τον αισθάνθηκα», είπε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της χθεσινής επίσκεψης του στο Ελαζίγ, ο Τούρκος πρόεδρος βρέθηκε στο νοσοκομείο της περιοχής, όπου συνομίλησε με ανθρώπους που τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια του ισχυρού σεισμού.