ΔΙΕΘΝΗ

Επιβεβαιώνει το αμερικανικό Πεντάγωνο τη συντριβή του αεροσκάφους στο Αφγανιστάν – Ταλιμπάν: Επέβαιναν πράκτορες της CIA

Δημοσίευση 27 Ιανουαρίου 2020, 18:00 / Ανανεώθηκε 27 Ιανουαρίου 2020, 18:14
Επιβεβαιώνει το αμερικανικό Πεντάγωνο τη συντριβή του αεροσκάφους στο Αφγανιστάν – Ταλιμπάν: Επέβαιναν πράκτορες της CIA
Facebook Twitter Whatsapp

Το Πεντάγωνο απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες σχετικά με την συντριβή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το αεροσκάφος που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα στο ανατολικό Αφγανιστάν ήταν ένα μικρό στρατιωτικό αεροπλάνο, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Το Πεντάγωνο απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες σχετικά με την συντριβή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που όμως δεν έχουν ακόμη επιβεβαίωσει οι Αμερικανοί, το αεροπλάνο μετέφερε στρατιωτικό προσωπικό στην περιοχή Γάζνι. Όλα τα μέλη του προσωπικού που επέβαιναν σε αυτό είναι νεκρά, ανάμεσά τους υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, δήλωσε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

«Στρατιωτικό αεροσκάφος των αμερικανικών κατοχικών δυνάμεων συνετρίβη... στην επαρχία Γάζνι», είχε ανακοινώσει ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουντζαχίντ σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι ολα τα μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν.

Εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Άμυνας , ο Ροχουλάχ Αχμαντζάι, δήλωσε από την πλευρά του ότι το αεροσκάφος αυτό δεν ανήκε στις αφγανικές δυνάμεις.

Οι αμερικανικές δυνάμεις στην Καμπούλ, όταν ρωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν προέβησαν σε σχόλιο.

"Το αεροπλάνο πραγματοποιούσε αποστολή των υπηρεσιών πληροφοριών και καταρρίφθηκε στην περιοχή Σάντο Χελ της τοποθεσίας Ντεχ Γιακ της επαρχίας Γάζνι". Ανώτερος αξιωματικός του υπουργείου Άμυνας που ερευνά τη συντριβή δήλωσε ότι κανένας υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος δεν σκοτώθηκε και πρόσθεσε ότι ερευνώνται τα αίτια της συντριβής.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς που αναπαράγονται από τα διεθνή ΜΜΕ, οι Ταλιμπάν λένε πως το αεροσκάφος ανήκει στην πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ και ανάμεσα στους επιβαίνοντες ήταν και αξιωματικοί της CIA.

Το αεροπλάνο συνετρίβη στη συνοικία Deh Yak της επαρχίας Ghazni τη Δευτέρα, επιβεβαίωσαν οι τοπικοί αξιωματούχοι.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη του Ghazni, Aref Noori, δήλωσε «Το αεροπλάνο συνετρίβη σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την περιοχή Deh-e Yak περίπου στις 13:10 (τοπική ώρα) τη Δευτέρα».

Ο Noori σημείωσε ότι τα ασθενοφόρα και οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή. Πρόσθεσε επίσης ότι ο λόγος της συντριβής εξακολουθεί να μην είναι σαφής και ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τα θύματα.