current views are: 11

6 Απριλίου 2017
Δημοσίευση07:00

H Τερέζα Μέι δεν φόρεσε μαντίλα στη Σαουδική Αραβία – Η εξήγησή της στους δημοσιογράφους

Χωρίς μαντίλα εμφανίστηκε η Τερέζα Μέι στην επίσημη επίσκεψή της στην Σαουδική Αραβία,

Δημοσίευση 07:00’

Χωρίς μαντίλα εμφανίστηκε η Τερέζα Μέι στην επίσημη επίσκεψή της στην Σαουδική Αραβία,

Χωρίς μαντίλα εμφανίστηκε η Τερέζα Μέι στην επίσημη επίσκεψή της στην Σαουδική Αραβία, έχοντας έτσι ακάλυπτο το κεφάλι της σε συνάντηση με τον διάδοχο του θρόνου της χώρας.

Ακολουθώντας τα βήματα της Χίλαρι Κλίντον και της Μισέλ Ομπάμα, αλλά όχι τις οδηγίες του Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας, η Πρωθυπουργός έδειξε έτσι την αντίθεσή της στην συντηρητική νομοθεσία της χώρας της, η οποία προβλέπει το αντίθετο.

Η Τερέζα Μέι σε συνέντευξή της στο Sky News σχολίασε το γεγονός να μην φορέσει μαντίλα λέγοντας πως έτσι ελπίζει να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τις καταπιεσμένες γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας.

«Θέλω να δείξω στον κόσμο πόσα μπορούν να κατορθώσουν οι γυναίκες. Είναι σημαντικό για μένα ως γυναίκα ηγέτης και ως επικεφαλής της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου να διατηρήσω τις σχέσεις που είναι σημαντικές για εμάς ως χώρα για την ασφάλειά μας και το εμπόριο μας στο μέλλον», δήλωσε η Τερέζα Μέι και πρόσθεσε: «Αλλά ελπίζω επίσης, ότι οι άνθρωποι που βλέπουν ότι είμαι μια γυναίκα – ηγέτης, θα κατανοήσουν πόσα μπορούν οι γυναίκες να κατορθώσουν και πως οι γυναίκες μπορούν να καταλάβουν σημαντικές θέσεις».


σχετικα αρθρα