current views are: 7

6 Απριλίου 2017
Δημοσίευση11:29

H Bild για τον Άσαντ και τη χημική επίθεση στη Συρία: «Ο χειρότερος πατέρας του κόσμου»

«Για τον χειρότερο πατέρα του κόσμου» κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Bild απεικονίζοντας τον ισχυρό άνδρα της Συρίας σε ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές.

Δημοσίευση 11:29’

«Για τον χειρότερο πατέρα του κόσμου» κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Bild απεικονίζοντας τον ισχυρό άνδρα της Συρίας σε ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές.

«Για τον χειρότερο πατέρα του κόσμου» κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Bild απεικονίζοντας τον ισχυρό άνδρα της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, σε ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές.

Η εφημερίδα δημοσιεύσει τον Σύρο πρόεδρο με τη σύζυγό του Άσμα και τα τρία τους παιδιά να σβήνουν τα κεριά σε γενέθλια τούρτα. 

 

 Η διεθνής κοινότητα εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την τραγωδία που έπνιξε στο αίμα την ανταρτοκρατούμενη επαρχία Ιντλίμπ με τον ΟΗΕ, τις ΗΠΑ και την Ε.Ε να καταδικάζουν δριμύτατα την επίθεση με χημικά και θύματα πολλές αθώες ψυχές. 

Τουλάχιστον 86 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και 30 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από την αεροπορική επιδρομή που εξαπολύθηκε την Τρίτη στην Χαν Σεϊχούν της ανταρτοκρατούμενης επαρχίας Ιντλίμπ. Οι γιατροί της περιοχής δήλωσαν ότι οι τραυματίες είχαν τα συμπτώματα μιας επίθεσης με χημικά: διεσταλμένες κόρες, σπασμούς, αφρό από το στόμα.

Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα της αυτοψίας σε τρεις Σύρους που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία στα Άδανα δείχνουν ότι έγινε χρήση χημικών όπλων στη βόρεια επαρχία Ιντλίμπ. 

Το Συμβούλιο Ασφαλείας ανέβαλε για το νωρίτερο σήμερα την ψηφοφορία για ένα προσχέδιο απόφασης, δίνοντας αρκετό χρόνο στους Δυτικούς να διαπραγματευτούν με τη Ρωσία. Η Μόσχα χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το προσχέδιο απόφασης που συνέταξαν οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία.

Το προσχέδιο της απόφασης ζητεί να διεξαχθεί έρευνα από τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) και η Συρία να παραδώσει τα σχέδια πτήσης της πολεμικής της αεροπορίας και όλες τις πληροφορίες για τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις την ώρα που σημειώθηκε η επίθεση.

Την ίδια ώρα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε την κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ότι «παραβίασε μια κόκκινη γραμμή» με την επίθεση με δηλητηριώδες αέριο εναντίον αμάχων και δήλωσε πως η στάση του έναντι της Συρίας και του Άσαντ έχει αλλάξει.


σχετικα αρθρα