current views are: 9

6 Απριλίου 2017
Δημοσίευση12:33

Το σπαρακτικό αντίο ενός πατέρα στα δίδυμα μωρά του στη Συρία

Μια φωτογραφία «γροθιά στο στομάχι» από τη Συρία κάνει τον γύρο του διαδικτύου και συγκλονίζει. 

Δημοσίευση 12:33’

Μια φωτογραφία «γροθιά στο στομάχι» από τη Συρία κάνει τον γύρο του διαδικτύου και συγκλονίζει. 

Μια φωτογραφία «γροθιά στο στομάχι» από τη Συρία κάνει τον γύρο του διαδικτύου και συγκλονίζει.

Συντετριμμένος ο πατέρας δύο δίδυμων μωρών, κρατάει στην αγκαλιά του τα δύο νεκρά παιδιά του μετά την επίθεση με χημικά στη Συρία.

Ο Αμπντέλ Χαμίντ Αλ Γιουσέφ έχασε τα δυο του παιδιά, τη γυναίκα του και άλλους συγγενείς στην χημική επίθεση της Τρίτης στη βόρεια συριακή πόλη Χαν Σεϊχούν, που σκότωσε τουλάχιστον 86 άτομα, μεταξύ αυτών 30 παιδιά. 

Ο πατέρας κρατά αγκαλιά τα μόλις 9 μηνών δίδυμα παιδιά του, την Άγια και τον Αχμέντ, το καθένα στο ένα του χέρι. 

Όταν πραγματοποιήθηκε η αεροπορική επιδρομή, «ήμουν ακριβώς δίπλα τους και τα μετέφερα έξω από το σπίτι μαζί με τη μητέρα τους» δήλωσε στο Associated Press ο 29χρονος πατέρας. «Δεν μπορούσα να σώσω κανέναν, ήταν όλοι νεκροί» είπε.

Πάντως η Δαμασκός αρνείται ότι έγινε χρήση χημικών όπλων. Ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ Μουάλεμ υποστήριξε σήμερα πως ο συριακός στρατός «δεν χρησιμοποίησε και δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ» χημικά όπλα εναντίον του ίδιου του λαού του, «ούτε καν» εναντίον των ανταρτών και των τζιχαντιστών.

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω για μια ακόμη φορά πως ο συριακός αραβικός στρατός δεν χρησιμοποίησε και δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ αυτού του είδους τα όπλα εναντίον του ίδιου του λαού μας, εναντίον των παιδιών μας, ούτε καν εναντίον των τρομοκρατών που σκότωσαν τον λαό μας», τόνισε ο Μουάλεμ σε συνέντευξη Τύπου στη Δαμασκό.

Εν αντιθέσει, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα της αυτοψίας σε τρεις Σύρους που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία στα Άδανα δείχνουν ότι έγινε χρήση χημικών όπλων στη βόρεια επαρχία Ιντλίμπ. 

Οι αντάρτες της Συρίας από την μεριά τους αντικρούουν τους ισχυρισμούς της Ρωσίας που υποστηρίζει ότι το χημικό αέριο που έσπειρε τον θάνατο διέρρευσε από αποθήκη χημικών όπλων των ανταρτών την οποία έπληξαν συριακά μαχητικά αεροσκάφη.

Ο Χάσαν Χατζ Άλι, διοικητής της οργάνωσης των ανταρτών Ελεύθερος Στρατός της Ιντλίμπ, δήλωσε πως καμία στρατιωτική θέση των ανταρτών στην περιοχή δεν τέθηκε στο στόχαστρο την Τρίτη.

Συνεπώς όλοι αποποιούνται την ευθύνη…


σχετικα αρθρα