current views are: 10

7 Απριλίου 2017
Δημοσίευση16:04

Συγκλονίζουν τα μηνύματα αλληλεγγύης προς τον σουηδικό λαό μετά το τρομοκρατικό χτύπημα

Την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στους συγγενείς των θυμάτων τόνισαν με ανακοινώσεις τους πολιτικά πρόσωπα από την Σουηδία 

Δημοσίευση 16:04’

Την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στους συγγενείς των θυμάτων τόνισαν με ανακοινώσεις τους πολιτικά πρόσωπα από την Σουηδία 

Την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στους συγγενείς των θυμάτων τόνισαν με ανακοινώσεις τους πολιτικά πρόσωπα από την Σουηδία αλλά και όλον τον κόσμο για την τρομοκρατική επίθεση στην Στοκχόλμη  που έχει αφήσει πίσω της πέντε νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. 

Ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος ΙΣΤ΄ Γουσταύος εξέδωσε ανακοίνωση μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Στοκχόλμη.

Η ανακοίνωση της βασιλικής οικογένειας:

Εγώ και ολόκληρη η βασιλική οικογένεια έχουμε, δυστυχώς, ενημερωθεί για την επίθεση σήμερα το απόγευμα στη Στοκχόλμη. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έγινε, ούτε και την έκταση του συμβάντος. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, οι σκέψεις μας είναι ήδη στους τραυματίες, τα θύματα και τις οικογένειές τους.

Νωρίτερα μιλώντας σε δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στεφάν Λεβέν  υποστήριξε ότι «η Σουηδία δέχεται επίθεση, και  όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια».

Το μήνυμα Γιούνκερ

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έστειλε επίσης μήνυμα αλληλεγγύης στη Σουηδία, μετά την επίθεση με φορτηγό στη Στοκχόλμη, υπογραμμίζοντας ότι μια επίθεση εναντίον μιας ευρωπαϊκής χώρας είναι «μια επίθεση εναντίον όλων μας».

«Οι σκέψεις μας βρίσκονται στους πολίτες της Σουηδίας μετά τα τραγικά γεγονότα στη Στοκχόλμη σήμερα» επισήμανε ο Γιούνκερ σε ένα δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν.

«Μια επίθεση εναντίον κάθε Κράτους μέλους (της ΕΕ) είναι μια επίθεση εναντίον όλων μας», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Η Γερμανία βρίσκεται στο πλευρό της Σουηδίας στον αγώνα «εναντίον της τρομοκρατίας», τόνισε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ, λίγη ώρα μετά την επίθεση με φορτηγό η οποία προκάλεσε τουλάχιστον πέντε  θανάτους και πολλούς τραυματισμούς στο κέντρο της Στοκχόλμης.

«Είμαστε ενωμένοι εναντίον της τρομοκρατίας», έγραψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο Στέφεν Ζάιμπερτ, προσθέτοντας ότι «οι σκέψεις μας βρίσκονται στους ανθρώπους στη Στοκχόλμη, στους τραυματίες, στους οικείους (των θυμάτων), στα μέλη των σωστικών συνεργείων, στους αστυνομικούς».

 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καταδίκασε την επίθεση. Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτηση του στο Twitter, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στη Στοκχόλμη. Εκφράζω τα βαθιά συλλυπητήρια του ελληνικού λαού στους συγγενείς των θυμάτων».

Την υποστήριξή του προς τον σουηδικό λαό εξέφρασε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης έγραψε: «Απαίσια νέα από τη Στοκχόλμη σήμερα. Οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων. Συμπαραστεκόμαστε στον σουηδικό λαό»,

 

O επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter:

“Από την Συρία μέχρι την Σουηδία, με χημικά, πυραύλους, φορτηγά, ο παραλογισμός επελαύνει. Χρέος, να μην το συνηθίσουμε σαν “κανονική ζωή”.

Από την Ένωση Κεντρώων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

“Μετά τις επιθέσεις στη Νίκαια, Βρυξέλλες, Παρίσι, Μόναχο, Λονδίνο, Αγία Πετρούπολη, η τρομοκρατική βαρβαρότητα χτύπησε στη Στοκχόλμη. Στόχος για μια ακόμη φορά οι αξίες της ανοιχτής κοινωνίας και της δημοκρατίας στην Ευρώπη.

Η βία δεν πρόκειται να υπερισχύσει των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου τα οποία η Ελλάδα μοιράζεται με τη Σουηδία. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και συμπαραστεκόμαστε στο σουηδικό λαό”.


σχετικα αρθρα