ΔΙΕΘΝΗ

Η Στοκχόλμη τίμησε τη μνήμη του άτυχου σκύλου Ίγκι

Δημοσίευση 10 Απριλίου 2017, 22:58 / Ανανεώθηκε 10 Απριλίου 2017, 22:58
Η Στοκχόλμη τίμησε τη μνήμη του άτυχου σκύλου Ίγκι
Facebook Twitter Whatsapp

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι συγκινητικές φωτογραφίες από το μνημείο που έστησαν δύο πολίτες της Στοκχόλμης στη μνήμη του Ίγκι, του σκύλου που έπεσε θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι συγκινητικές φωτογραφίες από το μνημείο που έστησαν δύο πολίτες της Στοκχόλμης στη μνήμη του Ίγκι, του σκύλου που έπεσε θύμα της τρομοκρατίας την Παρασκευή όταν ένα φορτηγό με οδηγό έναν 39χρονο Ουζμπέκο παρέσυρε πεζούς και καρφώθηκε σε πολυκατάστημα στο κέντρο της σουηδικής πρωτεύουσας

Ο 37χρονος Μάρκους Κραντζ και η σύντροφός του πήγαν στο σημείο της επίθεσης και παρατήρησαν ότι δεν υπήρχε κάτι που να θυμίζει πως ένα αθώο σκυλάκι άφησε εκεί την τελευταία του πνοή. Όταν έγινε γνωστό ότι ο Ίγκι ήταν σκύλος διάσωσης ο Μάρκους επέστρεψε στο σημείο που σκοτώθηκε και άφησε λίγα λουλούδια, δύο κεράκια, μια ευχή και το λουρί του σκύλου του που πέθανε το 2016. Οι φωτογραφίες στο Facebook συγκίνησαν χιλιάδες χρήστες που με τη σειρά τους τίμησαν με μηνύματα αγάπης τη μνήμη του Ίγκι.

Ο άτυχος σκύλος μεγάλωσε σε καταφύγιο ζώων στο Δουβλίνο και το 2012 υιοθετήθηκε από μια οικογένεια στη Σουηδία. Το Dogs Aid Animal Sanctuary του Δουβλίνου έγραψε στο Facebook: «Με μεγάλη μας λύπη μάθαμε ότι ένας από τα σκυλιά μας σκοτώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση της Στοκχόλμης. Ίγκι μας να τρέχεις πάντα ελεύθερος».

Υπενθυμίζεται ότι, τέσσερις άνθρωποι, δύο Σουηδοί, ένας Βρετανός και ένας Βέλγος, ήταν τα θύματα της αιματηρής επίθεσης στη Στοκχόλμη.