ΔΙΕΘΝΗ

Τα μάτια στραμμένα στον ουρανό: Απόψε η «ροζ» πανσέληνος - Τι συμβολίζει

της Κωνσταντίνας Ρηγοπούλου - Δημοσίευση 11 Απριλίου 2017, 20:31 / Ανανεώθηκε 31 Μαΐου 2017, 18:58
Facebook Twitter Whatsapp

Μοναδική και εντυπωσιακή στο είδος της είναι η πανσέληνος του Απριλίου, γι' αυτό και το φεγγάρι της φέρει πολύ συγκεκριμένο όνομα. Είναι το λεγόμενο «Ροζ Φεγγάρι» και αυτό θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν απόψε οι ρομαντικοί.

Μοναδική και εντυπωσιακή στο είδος της είναι η πανσέληνος του Απριλίου, γι' αυτό και το φεγγάρι της φέρει πολύ συγκεκριμένο όνομα. Είναι το λεγόμενο «Ροζ Φεγγάρι» και αυτό θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν απόψε οι ρομαντικοί.

Μην περιμένετε ωστόσο να δείτε το δορυφόρο της Γης ροζ, γιατί θα απογοητευτείτε. Στην πραγματικότητα, το φεγγάρι απόψε απλά θα έχει μια ελαφριά ροζ απόχρωση, και πολλοί παρομοιάζουν την εικόνα του με ένα θαμνώδες φυτό, το ground phlox, το οποίο ανθίζει τον Απρίλιο, δίνοντας λουλούδια με έντονο ροζ χρώμα. Είναι από τα πρώτα που ανθίζουν την άνοιξη και συμβολίζουν νέα ξεκινήματα.

Η ονομασία προέρχεται από την ινδιάνικη παράδοση. Οι γηγενείς κάτοικοι της Αμερικής συνήθιζαν να δίνουν ονομασίες σε κάθε μια από τις πανσελήνους, ανάλογα με τις εποχές που εμφανίζονταν. Άλλες ονομασίες για την πανσέληνο του Απριλίου που χρησιμοποιούνται στην δύση είναι Egg Moon και Full Fish Moon.

Η πανσέληνος του Απριλίου σηματοδοτεί την αρχή διαφόρων θρησκευτικών εορτών παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων της γέννησης του Χάνουμαν στην Ινδία, του εβραϊκου Πάσχα και του Ορθόδοξου Πάσχα που γίνονται την πρώτη Κυριακή μετά την πανσέληνο.