current views are: 12

12 Απριλίου 2017
Δημοσίευση09:04

Ξεκίνησε η σφαγή της φώκιας στον Καναδά – Μαρτυρικός θάνατος για χιλιάδες νεογνά!

Για ακόμη μια χρονιά, ο Καναδάς έδωσε το πράσινο φως για ένα “μαρτυρικό σαφάρι” που βάφει κόκκινους τους πάγους και προκαλεί οργή με τη σκληρότητά του.

Δημοσίευση 09:04’

Για ακόμη μια χρονιά, ο Καναδάς έδωσε το πράσινο φως για ένα “μαρτυρικό σαφάρι” που βάφει κόκκινους τους πάγους και προκαλεί οργή με τη σκληρότητά του.

Για ακόμη μια χρονιά, ο Καναδάς έδωσε το πράσινο φως για ένα “μαρτυρικό σαφάρι” που βάφει κόκκινους τους πάγους και προκαλεί οργή με τη σκληρότητά του.

Χιλιάδες μικρές φώκιες θα σφαγιαστούν και θα πεθάνουν με βάρβαρο τρόπο και αυτό στον Καναδά είναι νόμιμο!

Οι κυνηγοί στοχεύουν συνήθως στα ευάλωτα νεογνά φώκιας για τη γούνα τους, την οποία στη συνέχεια πωλούν στους κατασκευαστές ειδών ένδυσης. 

Τα τελευταία 18 χρόνια, η Rebecca Aldworth, διευθύντρια της Humane Society International (ΕΒΖ), έχει παρακολουθήσει αμέτρητες τέτοιες σκηνές παρατηρώντας το κυνήγι φώκιας που λαμβάνει χώρα ετησίως στον ανατολικό Καναδά.

«Αυτό που βλέπουμε εκεί έξω είναι εικόνες απίστευτης βαρβαρότητας. Κάτι που οι περισσότεροι ενήλικες άνθρωποι δεν αντέχουν να αντικρίσουν ούτε σε βίντεο», αναφέρει η ακτιβίστρια περιγράφοντας σκηνές από τη σφαγή που μόλις ξεκίνησε.

Η καναδική κυβέρνηση απαγορεύει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα – από τα μέσα Μαρτίου μέχρι τις αρχές Απριλίου – δηλαδή τις εβδομάδες που οι μητέρες φώκιες θηλάζουν ακόμα τα μικρά τους. Φέτος όμως, το κυνήγι ξεκίνησε ακόμα νωρίτερα, για την ακρίβεια στις 28 Μαρτίου.

Οι ακτιβιστές καταγγέλλουν τη βαρβαρότητα της θανάτωσής τους και κάνουν λόγο για αργό, επώδυνο και βασανιστικό θάνατο. Κάθε χρόνο καταθέτουν στοιχεία και ντοκουμέντα που το αποδεικνύουν και ελπίζουν να υπάρξει ευαισθητοποίηση.  

Κι όμως η κυβέρνηση προτάσσει το επιχείρημα της παράδοσης και της οικονομίας και ισχυρίζεται πως όλα γίνονται ελεγχόμενα.

Η Peta, σε συνεργασία με δεκάδες οργανώσεις από χώρες του κόσμου διεξάγει ετησίως μια καμπάνια συλλογής υπογραφών με σκοπό να πιέσει τον Καναδά για απαγόρευση του κυνηγιού. Η συλλογή υπογραφών ΕΔΩ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Humane Society International, πάνω από 2 εκατομμύρια φώκιες έχουν σκοτωθεί στο πλαίσιο του κυνηγιού για εμπορικούς σκοπούς στον Καναδά από το 2002, γεγονός που το καθιστά τη μεγαλύτερη σφαγή θαλάσσιων θηλαστικών στον κόσμο.


σχετικα αρθρα