current views are: 5

12 Απριλίου 2017
Δημοσίευση17:17

Τραμπ σε Πρόεδρο Κίνας: Μόλις εκτοξεύσαμε 59 πυραύλους στην Συρία

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αφηγήθηκε πως ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, 

Δημοσίευση 17:17’

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αφηγήθηκε πως ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, 

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αφηγήθηκε πως ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, επίσημο προσκεκλημένο του στην κατοικία του στην Φλόριντα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, σχετικά με τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ στη Συρία τη στιγμή του επιδορπίου, «του ωραιότερου σοκολατένιου κέικ που έχετε ποτέ δει».

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox Business και προβλήθηκε σήμερα, ο Αμερικανός πρόεδρος περιέγραψε με τη βοήθεια… του μενού το παρασκήνιο της αμερικανικής επιδρομής εναντίον της συριακής αεροπορικής βάσης.

«Καθόμουν στο τραπέζι, (…) τρώγαμε το επιδόρπιο, είχαμε το ωραιότερο κέικ με σοκολάτα που έχετε ποτέ δει και ο πρόεδρος Σι το απολάμβανε» επισήμανε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

«Εγώ έλαβα το μήνυμα από τους στρατηγούς μας ότι τα πολεμικά μας πλοία είχαν πάρει θέση και τα όπλα ήταν έτοιμα. Τι θα κάνατε; Αποφασίσαμε να εξαπολύσουμε την επίθεση, συνεπώς οι πύραυλοι κατευθύνονταν προς τον στόχο. Κι εγώ είπα:

Κύριε πρόεδρε, επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω κάτι”. Ήταν η στιγμή του επιδορπίου» συνέχισε ο Τραμπ.

«Αυτό συνέβη, αυτό είπα (στον πρόεδρο Σι) ότι είχαμε μόλις εκτοξεύσει 59 πυραύλους» εξήγησε ο ίδιος.

«Εκείνος (ο Σι Τζινπίνγκ) παρέμεινε σιωπηλός για 10 δευτερόλεπτα και ζήτησε από τον μεταφραστή να επαναλάβει… Σκέφτηκα ότι δεν ήταν καλό σημάδι. Και μου απάντησε: Για οποιονδήποτε είναι τόσο βίαιος και χρησιμοποιεί χημικά όπλα εναντίον παιδιών και μωρών, είναι εντάξει. Συμφώνησε μαζί μου».

«Και πράγματι, απίστευτο, ξέρετε, σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων, όλοι οι πύραυλοι βρήκαν το στόχο τους, απίστευτο» είπε με ενθουσιασμό ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ καυχήθηκε ότι τα στρατιωτικά όπλα των ΗΠΑ είναι “πέντε φορές» καλύτερα από εκείνα του υπόλοιπου κόσμου”.


σχετικα αρθρα