current views are: 14

13 Απριλίου 2017
Δημοσίευση06:51

Ιάπωνας πρωθυπουργός: Η Βόρεια Κορέα μπορεί να εκτοξεύσει πυραύλους με αέριο σαρίν

Η Βόρεια Κορέα μπορεί να έχει την τεχνολογική δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων που θα φέρουν κεφαλές με αέριο σαρίν, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε. 

Δημοσίευση 06:51’

Η Βόρεια Κορέα μπορεί να έχει την τεχνολογική δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων που θα φέρουν κεφαλές με αέριο σαρίν, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε. 

Η Βόρεια Κορέα μπορεί να έχει την τεχνολογική δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων με χημικές κεφαλές του νευροπαραλητικού αερίου σαρίν, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Ιάπωνα πρωθυπουργού, Σίνζο Άμπε.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν, καθώς εκφράζονται ανησυχίες ότι σύντομα η Πιονγιάνγκ θα πραγματοποιήσει την έκτη πυρηνική δοκιμή της ή θα προχωρήσει σε νέες δοκιμαστικές πυραυλικές εκτοξεύσεις.

“Υπάρχει η πιθανότητα, η Βόρεια Κορέα να έχει ήδη τη δυνατότητα να εκτοξεύσει πυραύλους, που θα φέρουν κεφαλές με αέριο σαρίν,” δήλωσε σήμερα χαρακτηριστικά ο Ιάπωνας πρωθυπουργός στη διάρκεια συνεδρίασης του Κοινοβουλίου στο Τόκιο.

Τραμπ: Έτοιμοι να χειριστούμε την Βόρεια Κορέα χωρίς την Κίνα

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Τετάρτη ότι η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να χειριστεί την κρίση της Βόρειας Κορέας χωρίς την Κίνα, εάν κρίνει πως αυτό είναι απαραίτητο.

Ο αμερικανός πρόεδρος έκανε τη δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γενικό Γραμματέα του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ. Ο Τραμπ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ την περασμένη εβδομάδα και συνομίλησε μαζί του τηλεφωνικά χθες το βράδυ.

«Ο πρόεδρος Σι θέλει να κάνει το σωστό. Κάναμε μια πολύ καλή σύνδεση, νομίζω ότι έχουμε πολύ καλή χημεία μαζί, νομίζω ότι θέλει να μας βοηθήσει όσον αφορά τη Βόρεια Κορέα», σημείωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Μιλήσαμε για το εμπόριο, μιλήσαμε για πολλά, και είπα ότι ο τρόπος που θα επιτύχεις μια καλή εμπορική συμφωνία είναι αν μας βοηθήσεις με τη Βόρεια Κορέα, σε διαφορετική περίπτωση θα το χειριστούμε μόνοι μας, κι αυτό θα είναι εντάξει, αλλά το ότι θα το χειριστούμε μόνοι μας σημαίνει ότι θα δράσουμε από κοινού με πολλές άλλες χώρες».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ, Reuters


σχετικα αρθρα