ΔΙΕΘΝΗ

Η πρώην νταντά της Μαντλίν «σπάει» της σιωπή της – Μιλά για τη νύχτα που εξαφανίστηκε

Δημοσίευση 18 Απριλίου 2017, 21:01 / Ανανεώθηκε 18 Απριλίου 2017, 21:45
Η πρώην νταντά της Μαντλίν «σπάει» της σιωπή της – Μιλά για τη νύχτα που εξαφανίστηκε
Facebook Twitter Whatsapp

Τη σιωπή της έλυσε έπειτα από 10 χρόνια η πρώην νταντά της μικρής Μαντλίν Μακάν, η οποία εξαφανίστηκε από δημοφιλές τουριστικό θέρετρο πριν από δέκα χρόνια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τη σιωπή της έλυσε έπειτα από 10 χρόνια η πρώην νταντά της μικρής Μαντλίν Μακάν, η οποία εξαφανίστηκε από δημοφιλές τουριστικό θέρετρο πριν από δέκα χρόνια.

Η πρώην νταντά είπε ότι η εικόνα των γονιών της Μαντλίν, Γκέρι και Κέιτ, που προσπαθούσαν απεγνωσμένα να βρουν την κόρη τους που αγνοούνταν, ακόμη την στοιχειώνει.

Μιλώντας για πρώτη φορά για την απαγωγή του παιδιού, θυμάται την μητέρα της να κλαίει και να επαναλαμβάνει συνεχώς «την πήραν». Η μάρτυρας ισχυρίστηκε επίσης πως το θέρετρο Πράια ντα Λουζ στο οποίο διέμεναν οι Μακάν, θεωρούνταν τόσο ανασφαλές για τις νταντάδες εκείνη την περίοδο που το προσωπικό του ειδοποιούσε για βιασμούς και τις προειδοποιούσε να μην βγαίνουν μόνες τους έξω.

Περιγράφοντας το θέρετρο ως τελείως διαφορετικό από τα άλλα που ανήκουν στο ταξιδιωτικό γραφείο Mark Warner, πρόσθεσε πως ένα κοριτσάκι είχε δεχθεί επίθεση στην περιοχή ένα χρόνο πριν την εξαφάνιση της Μαντλίν.  Το παγκόσμιο ταξιδιωτικό γραφείο Mark Warner, έκλεισε το θέρετρο στην Πράια ντα Λουζ το 2015.

Η νταντά, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, αλλά φρόντιζε την Μαντλίν, επέκρινε επίσης την πορτογαλική αστυνομία για το χειρισμό στην υπόθεση, λέγοντας πως χάθηκαν ζωτικής σημασίας ευκαιρίες για την συλλογή αποδεικτικών στοιχείων.

Πώς περιγράφει το βράδυ της εξαφάνισης

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατούσε όταν εξαφανίστηκε το κορίτσι, η νταντά είπε πως προσπαθούσε να παρηγορήσει την μητέρα της, που ήταν σε «κατατονική κατάσταση», ενώ ο σύζυγός της έψαχνε κάτω από τα αυτοκίνητα στην περιοχή. «Αυτό είναι το μόνο πράγμα που πραγματικά θυμάμαι από αυτόν, να ψάχνει κάτω από τα αυτοκίνητα. Δεν μπορώ να το ξεχάσω» είπε και συνέχισε: «Μας είπαν να αρχίσουμε να ψάχνουμε στους κάδους σε περίπτωση που το σώμα της ήταν εκεί. Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν σοβαρά τα πράγματα».

Η νταντά πρόσθεσε πως αυτή και άλλα μέλη του προσωπικού στο Ocean Club άρχισαν να ψάχνουν τους κάδους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με την ελπίδα να βρουν την Μαντλίν. «Είναι ίσως πολύ αφελές, αλλά το καλύτερο δυνατό σενάριο μιας πολύ φρικτής κατάστασης, είναι πως είχε αγοραστεί για ένα πολύ πλούσιο άτομο που δεν είχε λεφτά. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο» ανέφερε.

Η νταντά ισχυρίστηκε επίσης, πως η τοπική αστυνομία χρειάστηκε 90 λεπτά για να φτάσει, οπότε η σκηνή του εγκλήματος, το διαμέρισμα από το οποίο είχε εξαφανιστεί, είχε μολυνθεί  και ενδεχομένως είχαν χαθεί ζωτικής σημασίας στοιχεία. Πρόσθεσε, επίσης, πως εξεπλάγην που οι γονείς της Μαντλίν θεωρούνταν αρχικά ύποπτοι.

Η πρώην νταντά είπε πως όταν ρωτήθηκε από την μητροπολιτική αστυνομία που ερευνούσε την υπόθεση, ανακάλυψε πως δεν είχαν λάβει την 5σέλιδη κατάθεσή της στην πορτογαλική αστυνομία, με βασικές πληροφορίες να απουσιάζουν.