Αστυνομικοί που ήταν επιφορτισμένοι με την ασφάλεια της βασιλικής οικογένειας είχαν ζητήσει χρήματα από την εφημερίδα ταμπλόιντ News of the World με αντάλλαγμα πληροφορίες, κυρίως για την βασίλισσα Ελισάβετ, όπως αναφέρει σήμερα ο βρετανικός Τύπος.
Μία εσωτερική έρευνα που διεξήχθη στην εφημερίδα έφερε στο φως επιστολές που αναφέρονταν σε ένα σχέδιο πληρωμών από έναν δημοσιογράφο της προς μέλη της υπηρεσίας ασφαλείας της βασίλισσας και της βασιλικής οικογένειας, σύμφωνα με το BBC και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Η Σκότλαντ Γιαρντ αντέδρασε καταγγέλλοντας "μία μελετημένη εκστρατεία με στόχο την αποσταθεροποίηση της έρευνας σχετικά με τις κατηγορίες διαφθοράς αστυνομικών από δημοσιογράφους και για αντιπερισπασμό". Προς το παρόν το Μπάκιγχαμ δεν έχει σχολιάσει το θέμα.

Σύμφωνα πάντως με το BBC σε εσωτερική αλληλογραφία της News of the World αναφερόταν ότι ένας δημοσιογράφος ζήτησε 1.000 λίρες (1.125 ευρώ) για να αγοράσει πληροφορίες από αστυνομικούς, κυρίως τους ιδιωτικούς τηλεφωνικούς αριθμούς της βασιλικής οικογένειας.

Η εφημερίδα Evening Standard προσθέτει ότι οι πληροφορίες αφορούσαν επίσης τα έργα και τις κινήσεις της βασίλισσας Ελισάβετ, του συζύγου της πρίγκιπα Φίλιππου, αλλά και του προσωπικού των ανακτόρων.

Περίπου 300 επιστολές που είχαν χρησιμοποιηθεί για τη διεξαγωγή εσωτερικής έρευνας στην εφημερίδα το 2007 και τότε δεν είχαν δοθεί στην αστυνομία τώρα εξετάζονται από τη Σκότλαντ Γιαρντ.

Ανάμεσα στις επιστολές βρίσκονται και κάποιες οι οποίες αποδεικνύουν ότι ο Άντι Κόλσον, που τότε ήταν αρχισυντάκτης της News of the World, είχε δώσει άδεια να δωροδοκηθεί η αστυνομία με αντάλλαγμα πληροφορίες.

Προσπάθησαν να υποκλέψουν και τον Βρετανό πρωθυπουργό!

Δημοσιογράφοι της News International επανειλημμένα προσπάθησαν να παγιδεύσουν το τηλέφωνο του βρετανού πρώην πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν, αναφέρουν σήμερα στις ιστοσελίδες τους οι εφημερίδες Guardian και Ιndependent. 

Η Ιndependent γράφει ότι ο Μπράουν πρόκειται να προβεί σε δήλωση σχετικά το θέμα αυτό σύντομα. Η Guardian αναφέρει ότι δημοσιογράφοι επανειλημμένα έβαλαν στο στόχαστρο τον Μπράουν, προσπαθώντας να αποκτήσουν πρόσβαση στον τηλεφωνητή του, σε πληροφορίες από τον τραπεζικό του λογαριασμό, στο νομικό αρχείο του, καθώς και στο ιατρικό ιστορικό της οικογένειας του.

Επικοινωνία με το γραφείο του δεν επετεύχθη άμεσα για σχολιασμό.

Η Guardian ανέφερε ότι ανακάλυψε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο Μπράουν είχε μπει στο στόχαστρο κατά τη διάρκεια μιας περιόδου περίπου 10 ετών, τόσο ως υπουργός Οικονομικών όσο και ως πρωθυπουργός.

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι μια οικοδομική εταιρεία αποκάλυψε στοιχεία που δείχνουν ότι ένας "μπαγαπόντης" που ενεργούσε για λογαριασμό της εφημερίδας Sunday Times σε έξι περιπτώσεις εμφανίστηκε ως Μπράουν και εξασφάλισε λεπτομέρειες από τον λογαριασμό του.