Απρόσμενη εξέλιξη είχαν οι φαντασιώσεις μιας παντρεμένης Τουρκοκύπριας η οποία είχε συνάψει εξωσυζυγική σχέση με έναν Τουρκοκύπριο.

Η «σκανδαλιάρα» σύζυγος και μητέρα τριών παιδιών, φαίνεται πως είχε εκμυστηρευθεί την φαντασίωση της, να κάνει έρωτα με τον σύζυγο της και να παρακολουθεί κρυφά ο εραστής.

 Έτσι, θέλησε να κάνει την φαντασίωση της πραγματικότητα και κάλεσε τον εραστή της να σταθεί στο παράθυρο για να παρακολουθήσει εκείνη και τον σύζυγο της. Όμως ο εραστής αποδείχτηκε ζηλιάρης, δεν άντεξε και εισέβαλε από το παράθυρο μέσα στο δωμάτιο και άρχισε να τους δέρνει και τους δύο. Ο σύζυγος αρχικά νόμιζε πως πρόκειται για κλέφτη και κάλεσε την υποτιθέμενη αστυνομία του ψευδοκράτους.

Ο εραστής συνελήφθη και άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας αφού αρχικώς είχε πει ψέματα ισχυριζόμενος ότι ήταν κλέφτης.

Οι άγνωστες (σ.σ για τον σύζυγο) πτυχές της ιστορίας άρχισαν να αποκαλύπτονται στο δικαστήριο. Ο σύζυγος δεν είχε ακόμη καταλάβει τι είχε συμβεί και στην κατάθεση του μιλούσε για τον «κλέφτη που μπήκε από το παράθυρο ενώ έκανε έρωτα με τη γυναίκα του και με τον οποίο ήρθε στα χέρια για να την προστατεύσει». Όταν όμως άρχισαν να καταθέτουν, τόσο ο δράστης εραστής, όσο και η Τουρκοκύπρια, ο σύζυγος έπεσε από τα σύννεφα αφού συνειδητοποίησε πως όλα ήταν «στημένα» από τη γυναίκα του, προκειμένου εκείνη να πραγματοποιήσει την ερωτική της φαντασίωση.

Την ίδια ώρα, οι συγγενείς του συζύγου είχαν «στήσει» καρτέρι στην άπιστη Τουρκοκύπρια για να την λιντσάρουν επειδή τους εξευτέλισε στη μικρή κοινωνία που ζουν.

Ο εραστής και η σύζυγος προφυλακίστηκαν για ψευδείς πληροφορίες στις «αρχές».