current views are: 4

18 Απριλίου 2017
Δημοσίευση21:36

Τρεις νεκροί από πυροβολισμούς στην Καλιφόρνια – Συνελήφθη ο δράστης

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυροβολισμούς στο Φρέσνο της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ. 

Δημοσίευση 21:36’

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυροβολισμούς στο Φρέσνο της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ. 

Ένας άνδρας άνοιξε πυρ χθες Τρίτη στο Φρέσνο στην κεντρική Καλιφόρνια σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας έναν τέταρτο προτού παραδοθεί στην αστυνομία, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο Κόρι Άλι Μοχάμαντ, 39 ετών, γνωστός με το παρωνύμιο «Μαύρος Ιησούς», φώναξε «Αλλάχ Άκμπαρ» (Ο Αλλάχ είναι ο μέγιστος) όταν τον συνέλαβε η αστυνομία, δήλωσε ο Μαρκ Χάντσον αξιωματικός της αστυνομίας του Φρέσνο.

Ο αστυνομικός διευκρίνισε ότι ο Μοχάμαντ είχε γράψει στον λογαριασμό του στο Facebook, και το δήλωσε την ώρα της σύλληψής του, ότι απεχθάνεται τους λευκούς και την κυβέρνηση.

Ο διοικητής της αστυνομίας του Φρέσνο Τζέρι Ντάιερ δήλωσε στους τοπικούς δημοσιογράφους στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι οι ερευνητές δεν πιστεύουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, αλλά για ένα «ρατσιστικό» έγκλημα.

Ο πατέρας του δράστη Βίνσεντ Τέιλορ δήλωσε στην εφημερίδα Los Angeles Times ότι ο γιος του πείστηκε να συμμετάσχει σε έναν πόλεμο μεταξύ των λευκών και των μαύρων και ότι του είχε πει πως «σύντομα θα διεξαχθεί μάχη».

Ο Μοχάμαντ καταζητούνταν ήδη από τις αρχές πριν τους χθεσινούς φόνους καθώς είναι ύποπτος ότι την προηγούμενη εβδομάδα σκότωσε έναν πράκτορα των υπηρεσιών ασφαλείας μπροστά από ένα ξενοδοχείο του Φρέσνο.

Ο Ντάιερ επεσήμανε ότι όλα τα θύματα ήταν λευκοί άνδρες, περιλαμβανομένου του πράκτορα των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο Μοχάμαντ άνοιξε πυρ περίπου στις 10:45 (τοπική ώρα, 20:45 ώρα Ελλάδας) σε τέσσερα διαφορετικά σημεία στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης έχει ποινικό μητρώο καθώς έχει παραβιάσει τη νομοθεσία για την οπλοκατοχή, τα ναρκωτικά και έχει εξαπολύσει απειλές που θεωρήθηκαν «τρομοκρατικές» . Ο Μοχάμαντ ήταν κατά περιόδους άστεγος και μέλος εγκληματικών οργανώσεων.

Κατηγορείται για τέσσσερις ανθρωποκτονίες και δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, σύμφωνα με τις αρχές.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP


σχετικα αρθρα