ΔΙΕΘΝΗ

Η Λεπέν ζήτησε να βγάλουν τη σημαία της Ευρώπης από το πλατό πριν δώσει συνέντευξη

Δημοσίευση 19 Απριλίου 2017, 11:12 / Ανανεώθηκε 19 Απριλίου 2017, 15:52
Facebook Twitter Whatsapp

Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου ζήτησε από το κανάλι TF1 που τη φιλοξένησε να αφαιρέσει από το πλατό τη σημαία της Ευρώπης προκειμένου να δεχτεί να εμφανιστεί στο δελτίο ειδήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου ζήτησε από το κανάλι TF1 που τη φιλοξένησε, στα πλαίσια της παρουσίασης των 11 υποψηφίων για τις προεδρικές γαλλικές εκλογές, να αφαιρέσει από το πλατό τη σημαία της Ευρώπης προκειμένου να δεχτεί να εμφανιστεί στο δελτίο ειδήσεων.

Το αίτημα της έγινε δεκτό από τον τηλεοπτικό σταθμό, γεγονός που εξανάγκασε και τον κεντρικό παρουσιαστή του δελτίου Gilles Bouleau να ανακοινώσει το αίτημα της υποψηφίου. «Για να δεχτεί να συμμετέχει στην εκπομπή, η κα. Λεπέν μας ζήτησε να αποσύρουμε τη σημαία της Ευρώπης που εμφανιζόταν στο φόντο» σχολίασε ο δημοσιογράφος.

«Θέλω να είμαι πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας, όχι της ευρωπαϊκής Κομισιόν. Πιστεύω ότι η ΕΕ έκανε πολύ κακό στη χώρα μας, σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, εξαφάνισε τα σύνορα...», απάντησε η ακροδεξιά ηγέτης.

«Αυτό θα είναι και το πρώτο μέτρο που θα πάρω: να επιστρέψω τα εθνικά σύνορα στους Γάλλους», πρόσθεσε.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο μηνιαίο περιοδικό «Causeur» Απριλίου, η Μαρίν Λεπέν δήλωσε ότι «θα απαγορεύσει την ευρωπαϊκή σημαία από τα δημόσια κτίρια». Η ευρωπαϊκή σημαία σε γαλάζιο χρώμα με κίτρινα αστέρια έχει αποσυρθεί από τα κτίρια δημαρχείων όπου οι δήμαρχοι ανήκουν στο ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο.

Το κόμμα της Λεπέν αποκαλεί τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης «ολιγαρχικό κουρέλι»

Την ίδια ώρα το ακροδεξιό γαλλικό Εθνικό Μέτωπο ύψωσε σήμερα τον τόνο στις δηλώσεις του κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μερικές ημέρες αφότου σκλήρυνε τη στάση του κατά της μετανάστευσης, με προφανή στόχο να κινητοποιήσει τη βάση του πριν από τις προεδρικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Εδώ και μήνες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν θα πάρει αρκετές ψήφους για να προκριθεί στον δεύτερο γύρο της 7ης Μαΐου, όμως η απόσταση από τους άλλους υποψηφίους έχει μειωθεί και η ρητορική του κόμματός της έχει οξυνθεί.

«Θα δείτε, σύντομα θα χώσουμε το ολιγαρχικό κουρέλι σας στο ντουλάπι», δήλωσε ο υπαρχηγός της Λεπέν, ο Φλοριάν Φιλιπό, για τη σημαία της ΕΕ σε μήνυμά του στο Twitter.

Με τη δήλωση αυτή αντέδρασε σε μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter το γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Γαλλία, το οποίο ανέφερε: «Υπερήφανοι για τη σημαία μας, σύμβολο ενότητας, αλληλεγγύης και αρμονίας ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης. Ας μην την κρύβουμε».