current views are: 11

19 Απριλίου 2017
Δημοσίευση12:01

Έτσι μοιάζει ο Αρμαγεδώνας – Σοκαριστικά πλάνα από αμερικανικές πυρηνικές δοκιμές

Εκατοντάδες βίντεο από πυρηνικές δοκιμές των ΗΠΑ που κρατούνταν μυστικά για δεκαετίες αποχαρακτηρίστηκαν και κάποια από αυτά δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Δημοσίευση 12:01’

Εκατοντάδες βίντεο από πυρηνικές δοκιμές των ΗΠΑ που κρατούνταν μυστικά για δεκαετίες αποχαρακτηρίστηκαν και κάποια από αυτά δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Πλάνα από εκατοντάδες μυστικές πυρηνικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου έχουν αποχαρακτηρισθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για πρώτη φορά και αναρτήθηκαν στο You Tube, γράφει η βρετανική εφημερίδα The Independent.

Ανάμεσα στο 1945 και στο 1962, οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν 210 πυρηνικές δοκιμές στην έρημο Μοχάβι στη Νεβάδα και σε πολλά απομονωμένα νησιά στον Ειρηνικό. 

Οι ανησυχίες για τα ραδιενεργά κατάλοιπά τους τούς ανάγκασαν τελικά να πραγματοποιήσουν τις δοκιμές είτε υπογείως είτε στα υψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας.

Όμως καθώς αυξάνονταν οι εντάσεις του Ψυχρού Πολέμου με τη Σοβιετική Ένωση, ξεκίνησε μια κούρσα εξοπλισμών ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις στην προσπάθειά τους να κατασκευάσουν μεγαλύτερα, πιο φονικά όπλα.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες κινηματογραφούσαν αυτές τις δοκιμές αλλά το οπτικό υλικό ήταν απόρρητο. Τώρα 750 βίντεο από αυτές τις καταγραφές αποχαρακτηρίστηκαν και κάποια κυκλοφορούν ήδη στο Διαδίκτυο. 

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Daily Mail τα βίντεο αυτά καταγράφηκαν και σε ασπρόμαυρο και σε έγχρωμο φιλμ και δείχνουν τι συμβαίνει όταν πραγματοποιείται η έκρηξη μιας πυρηνικής βόμβας.

Στην προσπάθεια του αποχαρακτηρισμού αυτών των βίντεο και της δημοσιοποίησης τους ηγήθηκαν επιστήμονες του Εθνικού Εργαστηρίου Lawrence Livermore. Οι λόγοι; Πρώτον για να μην καταστραφούν αφού όσο περνάει ο χρόνος τα φιλμ αυτά αλλοιώνονται και δεύτερον για να προκαλέσουν ένα σοκ στην κοινή γνώμη δείχνοντας σε όλο της το μεγαλείο την τρομακτική ισχύ των πυρηνικών βομβών.

Δείτε ένα βίντεο από την δοκιμή στην Νεβάδα το 1955

Δείτε ένα βίντεο από πυρηνική δοκιμή στον Ειρηνικό Ωκεανό


σχετικα αρθρα