Τρία αντιπολιτευόμενα κόμματα στο Κόσοβο ζήτησαν τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης της Βουλής με αίτημα τη διακοπή του διαλόγου Βελιγραδίου - Πρίστινας για τεχνικής φύσης ζητήματα. Η Δημοκρατική Συμμαχία Κοσόβου, το Κίνημα «Αυτοδιάθεση» και η Συμμαχία για το Μέλλον του Κοσόβου απέστειλαν αίτημα για τη διεξαγωγή έκτακτης συνεδρίασης της Βουλής με θέμα τη διακοπή των συνομιλιών Πρίστινας - Βελιγραδίου υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την επίτευξη συμφωνίας στις Βρυξέλλες για την ελεύθερη κυκλοφορία, τα ληξιαρχικά μητρώα και τα πανεπιστημιακά πτυχία.

Η έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής για το διάλογο Βελιγραδίου - Πρίστινας αναμένεται να διεξαχθεί αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Πρίστινας.

Εκπρόσωποι κυβερνητικών κομμάτων τόνισαν ότι η Βουλή ήδη έχει διατυπώσει τη θέση της για το διάλογο με την υιοθέτηση ψηφίσματος, με το οποίο στηρίζονται οι συνομιλίες των δύο πλευρών υπό την αιγίδα της ΕΕ.

Η αντιπολίτευση ζητά τη διεξαγωγή συζήτησης υποστηρίζοντας ότι οι λεγόμενες «κόκκινες γραμμές» που ορίζονται από το ψήφισμα παραβιάστηκαν με τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στη διάρκεια του διαλόγου.

Επιπλέον, η αντιπολίτευση θεωρεί ότι με τις πρώτες συμφωνίες στις Βρυξέλλες η κυβέρνηση του Κοσόβου παραιτήθηκε από την υπεράσπιση «της κυριαρχίας και της ακεραιότητας».