current views are: 12

24 Απριλίου 2017
Δημοσίευση15:29

Oι αγροτικές περιοχές έστειλαν τη Λε Πεν στον δεύτερο γύρο

Η υποψήφια της άκρας δεξιάς Μαρίν Λεπέν, η οποία σημείωσε τις καλύτερες επιδόσεις της στις αγροτικές ζώνες και στις μικρές πόλεις, προκρίθηκε

Δημοσίευση 15:29’
αρθρο-newpost

Η υποψήφια της άκρας δεξιάς Μαρίν Λεπέν, η οποία σημείωσε τις καλύτερες επιδόσεις της στις αγροτικές ζώνες και στις μικρές πόλεις, προκρίθηκε

Η υποψήφια της άκρας δεξιάς Μαρίν Λε Πεν, η οποία σημείωσε τις καλύτερες επιδόσεις της στις αγροτικές ζώνες και στις μικρές πόλεις, προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών από την «περιφερειακή» Γαλλία. 

«Το μεγάλο διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι η άγρια παγκοσμιοποίηση που θέτει σε κίνδυνο τον πολιτισμό μας. Είτε συνεχίζουμε στον δρόμο της πλήρους απορρύθμισης, είτε επιλέγετε τη Γαλλία», δήλωσε χθες το βράδυ η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, που προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με 21,53% των ψήφων (ψηφίσθηκε από περισσότερους από 7,6 εκατ. ψηφοφόρους).

«Η ανάλυση των ψήφων φανερώνει ένα διπλό ρήγμα, κοινωνικό και γεωγραφικό», του γαλλικού εκλογικού σώματος, σχολίασε ο γενικός γραμματέας του εργατικού συνδικάτου Force Ouvriere Ζαν-Κλοντ Μαγί.

«Μακρόν-Λε Πέν: οι δύο Γαλλίες» είναι σήμερα ο τίτλος της εφημερίδας Le Monde, σύμφωνα με την οποία «δύο χώρες έρχονται αντιμέτωπες, η ύπαιθρος που ψήφισε μαζικά υπέρ της Μαρίν Λε Πεν και οι πόλεις που ψήφισαν Εμμανουέλ Μακρόν».

Αυτές που συνέβαλαν σημαντικά στην επιτυχία της Μαρίν Λε Πεν είναι περιφέρειες που χαρακτηρίζονται από την αποβιομηχάνιση, την ανεργία και τον φόβο της υποβάθμισης:

31% στον Βορρά, 27,8% στην ανατολή — εξίσου ή και περισσότερο στα νοτιοανατολικά, το παραδοσιακό προπύργιο του κόμματος (28%), που συγκινείται περισσότερο από τον αντιμεταναστευτικό λόγο.

Τα ποσοστά της είναι πολύ χαμηλά (5% στο Παρίσι, 8% στη Λιόν) στις μεγάλες μητροπόλεις εκτός από τη Μασσαλία (23%), ενώ ο Εμμανουέλ Μακρόν καταγράφει εκεί τις καλύτερες επιδόσεις του (34,8% στο Παρίσι, 30% στη Λιόν).


σχετικα αρθρα