current views are: 10

25 Απριλίου 2017
Δημοσίευση08:26

«Τσουνάμι» διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης Έντι Ράμα

Σε πολιτικό και κοινωνικό αναβρασμό βρίσκεται από χθες η Αλβανία καθώς η αντιπολίτευση κλιμακώνει την ένταση και εντείνει τις διαδηλώσεις εναντίον… 

Δημοσίευση 08:26’

Σε πολιτικό και κοινωνικό αναβρασμό βρίσκεται από χθες η Αλβανία καθώς η αντιπολίτευση κλιμακώνει την ένταση και εντείνει τις διαδηλώσεις εναντίον… 

Σε πολιτικό και κοινωνικό αναβρασμό βρίσκεται από χθες η Αλβανία καθώς η αντιπολίτευση κλιμακώνει την ένταση και εντείνει τις διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης Έντι Ράμα.

Χθες το μεσημέρι και για μια ώρα έκλεισαν όλες οι κεντρικές οδικές αρτηρίες της χώρας από διαδηλωτές, προκαλώντας παράλυση και χάος, ενώ κεντρικό σύνθημα και αίτημα του ξεσηκωμένου πλήθους ήταν η παραίτηση του Ράμα και ο σχηματισμός υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα στην προγραμματισμένη εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου. 

Ο πρωθυπουργός αναφερθείς στο κύμα κινητοποιήσεων που πνίγει τη χώρα, έκανε λόγο για σενάρια της αντιπολίτευσης που “θυμίζουν τις ταραγμένες μέρες του 1997” 

Ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί ούτε να αναβάλει τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, ενώ κάλεσε τον λαό να κλήσει τα αυτιά του στις εκκλήσεις του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος, του οποίου στόχος δεν είναι οι εκλογές αλλά η “υπεράσπιση των διεφθαρμένων δικαστών και εισαγγελέων” απέναντι στη μεταρρύθμιση Ράμα στη Δικαιοσύνη. 

Η αστυνομία πάντως από την πλευρά της ανακοίνωσε πως το κλείσιμο των δρόμων είναι παράνομη ενέργεια και όποιος παραβιάσει τη δημόσια τάξη θα συλληφθεί. Εν τω μεταξύ, εν μέσω τεταμένου κλίματος αναμένεται σήμερα στα Τίρανα αντιπροσωπία της Ευρωβουλής, σε μια προσπάθεια διαμεσολάβησης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ώστε να εντοπιστεί κοινός τόπος για τις επικείμενες εκλογές. 

Οι βουλευτικές εκλογές έχουν οριστεί για τις 18 Ιουνίου και η αντιπολίτευση έχει αποφασίσει να μη λάβει μέρος, ισχυριζόμενη πως με την κυβέρνηση Ράμα οι εκλογές δεν είναι δίκαιες και ελεύθερες. 


σχετικα αρθρα