Χωρίς αμφιβολία η σύζυγος του φαβορί των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία έχει συγκεντρώσει πάνω της την προσοχή των διεθνών Μέσων. Η διαφορά ηλικίας με τον κατά 25 χρόνια νεότερό της σύζυγο Εμανουέλ Μακρόν, όσο και το background της θυελλώδους σχέσης τους αποτελεί τροφή για διθυραμβικά σχόλια, τα οποία όμως φαίνεται να μην «αγγίζουν» το οσονούπω προεδρικό ζεύγος.

Ρίχνοντας μια ματιά στο «φαινόμενο» Μπριζίτ Τρονιέ και «δεξί χέρι» του κεντρώου υποψηφίου μπορεί κανείς να αντιληφθεί από που προκύπτει η έκφραση «πίσω από κάθε επιτυχημένο άνδρα, κρύβεται μια δυναμική γυναίκα». Η Τρονιέ θεωρείται σκιά του Μακρόν καθώς είναι πανταχού παρούσα στηρίζοντας το σύζυγό της , ο οποίος σε κάθε ευκαιρία δεν αμελεί να αναφερθεί σε αυτήν όπως συνέβη και μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων την περασμένη Κυριακή λέγοντας: «Στους δικούς μου ανθρώπους θέλω να πω ευχαριστώ καθώς και σε όσους δεν ζουν πια. Σε όλη την οικογένειά μου, και στην Μπριζίτ. Πάντα παρούσα, χωρίς την οποία δεν θα ήμουν ο εαυτός μου».

Μερίδα γαλλικών μέσων που έχει μελετήσει εκτενέστερα την περίπτωση της Μπριζίτ, παρουσιάζουν το προφίλ της κυρίας Μακρόν αποκαλύπτοντας παράλληλα άγνωστες πτυχές της ζωής της και του ειδυλλίου με τον Μακρόν.  

Τα «πλούσια» παιδικά χρόνια

Η 64χρονη Μπριζίτ προέρχεται από μια πλούσια οικογένεια, καθώς ο πατέρας της ήταν διευθυντής ενός εργοστασίου σοκολάτας και η μητέρα της διέθετε αρκετά καταστήματα, με λίγα λόγια δεν της έλειπε τίποτα. Το μόνο μελανό σημείο των παιδικών και εφηβικών της χρόνων είναι ότι ήταν η μικρότερη από τα έξι παιδιά της οικογένειας, γεγονός που την έκανε να υποφέρει από έλλειψη αγάπης. «Ήμουν μια έφηβη που υπέφερε, είχα ένα υπαρξιακό ρήγμα», έχει εξομολογηθεί η ίδια.

Οι δυο «χρυσοί» γάμοι

Ο γάμος με τον Μακρόν είναι το «τρίτο στεφάνι» για την Μπριζίτ Μακρόν η οποία ήθελε να φτιάξει την δική της οικογένεια από νωρίς. Μόλις 20 ετών παντρεύτηκε  τον André-Louis Auzière, έναν τραπεζίτη, με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά, στις αρχές της δεκαετίας του 1980, τον Σεμπαστιάν, την Λοράνς και την Τιφέν.

Όταν η Μπριζί συνάντησε τον Μακρόν

Το lovestoty του ζεύγους ξεκίνησε την δεκαετία του 80’ όταν  ο Εμανουέλ Μακρόν συνάντησε την Μπριζίτ Τρονιέ-Auzière στο λύκειο La Providence. Εκείνη ήταν τότε καθηγήτρια γαλλικών. Αλλά αντίθετα με όσα λένε οι φήμες, ο Εμανουέλ Μακρόν δεν ήταν ποτέ μαθητής της. Η ίδια η Μπριζίτ εξομολογήθηκε στο Paris Match ότι «οι συνάδελφοί της τής μιλούσαν μόνο γι'αυτόν». Πολύ γρήγορα, από περιέργεια για αυτή την «μικρή ιδιοφυία» που της περιέγραφαν, του πρότεινε να κάνει μαζί της μαθήματα θεάτρου. Σύμφωνα με όσα λέει το βιβλίο «Οι Μακρόν», η Μπριζίτ ποτέ δεν θεώρησε τον Εμανουέλ «μαθητή της».

Ο χωρισμός

Η σχέση του Εμανουέλ και της Μπριζίτ περνά από «σαράντα κύματα» αφού οι γονείς του Μακρόν ήταν αντίθετοι με αυτήν. Οι δύο γονείς αποφάσισαν, λοιπόν, να τον απομακρύνουν από την πόλη και τον έστειλαν να συνεχίσει τη χρονιά στο Παρίσι. Το ζευγάρι δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο για να δεθεί ξανά. Ο Εμανουέλ  και η διαζευγμένη τότε Μπριζίτ μετά από πολλά χρόνια κατόρθωσαν να είναι πάλι μαζί, κάνοντας μάλιστα πράξη τον όρκο που της έδωσε τότε λέγοντας «Ο,τι και να κάνετε θα σας παντρευτώ».

Ο γάμος

Το όνειρο παίρνει σάρκα και οστά στην πόλη Τουκέ, το 2007. Το παρών στην τελετή έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός Μισέλ Ροκάρ. Στο ντοκιμαντέρ «Εμανουέλ Μακρόν, η στρατηγική του μετεωρίτη», το οποίο παίχθηκε στο κανάλι  France 3 τον Νοέμβριο του 2016, εμφανίζονται και εικόνες από τον γάμο. Βλέπουμε τον Εμανουέλ Μακρόν να ευχαριστεί τους καλεσμένους που «αποδέχτηκαν και συνέβαλλαν να γίνει το ζευγάρι αυτό που έγινε. Δηλαδή όχι κάτι τόσο συνηθισμένο, ένα ζευγάρι όχι τόσο φυσιολογικό, παρότι δεν μου αρέσει ιδιαίτερα αυτή η λέξη [γέλια], αλλά ένα ζευγάρι που υπάρχει».