current views are: 8

27 Απριλίου 2017
Δημοσίευση20:40

Δείτε για πρώτη φόρα το σπίτι που πέθανε η Μέριλιν Μονρόε

Το σπίτι στο Brentwood του Λος Άντζελες όπου βρέθηκε νεκρή η Μέριλιν Μονρόε, το οποίο ήταν και το μόνο σπίτι που είχε αγοράσει ποτέ η θρυλική ηθοποιός, βγαίνει (για άλλη μια φορά) προς πώληση, στην τιμή των $6.9εκ.

Δημοσίευση 20:40’

Το σπίτι στο Brentwood του Λος Άντζελες όπου βρέθηκε νεκρή η Μέριλιν Μονρόε, το οποίο ήταν και το μόνο σπίτι που είχε αγοράσει ποτέ η θρυλική ηθοποιός, βγαίνει (για άλλη μια φορά) προς πώληση, στην τιμή των $6.9εκ.

Το σπίτι στο Brentwood του Λος Άντζελες όπου βρέθηκε νεκρή η Μέριλιν Μονρόε, το οποίο ήταν και το μόνο σπίτι που είχε αγοράσει ποτέ η θρυλική ηθοποιός, βγαίνει (για άλλη μια φορά) προς πώληση, στην τιμή των $6.9εκ.

Το σπίτι χτίστηκε το 1929, βρίσκεται στο τέλος ενός αδιεξόδου, στην οδό Helena Drive, είναι μεξικανικής αρχιτεκτονικής, στο στυλ μιας hacienda, και έχει έκταση περίπου 245τ.μ. Βρισκόταν μόλις δύο μήνες στην κατοχή της Μονρόε πριν τη βρουν νεκρή μέσα σε αυτό, το 1962, από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών. Ήταν 36 ετών.

Λίγες εβδομάδες πριν πεθάνει, η Μέριλιν είχε ανοίξει το σπίτι της στο περιοδικό LIFE και τον Richard Meryman, στο πλαίσιο μιας μεγάλης συνέντευξης. Ακολουθεί ένα απόσπασμα από το αφιέρωμα:

«Πριν ξεκινήσουμε μια κουβέντα που διήρκεσε ούτε λίγο ούτε πολύ 6 ώρες, ήθελε να μου δείξει το σπίτι της, το οποίο είχε ψάξει και αγοράσει η ίδια. Όταν μου το περιέγραφε νωρίτερα, είχε αναφωνήσει “… και έχει τοίχους”. Είχε αρνηθεί τη λήψη φωτογραφιών στο LIFE, λέγοντας “δεν θέλω να δει ο καθένας που μένω, πώς είναι ο καναπές ή το τζάκι μου…”. Ήταν ένα μικρό σπίτι τριών υπνοδωματίων, χτισμένο σε μεξικανικό στυλ, το πρώτο ολόδικό της σπίτι που είχε ποτέ. Ήταν ευτυχισμένη μέσα σε αυτό. Σε ένα ειδικό ταξίδι στο Μεξικό, είχε ψάξει προσεκτικά σε πλανόδιους πωλητές, σε καταστήματα και ακόμη και σε εργοστάσια για να βρει ακριβώς τα σωστά πράγματα που θα έβαζε στο σπίτι. Τα μεγάλα κομμάτια δεν είχαν φτάσει -και δεν θα τα έβλεπε ποτέ εγκατεστημένα. Ενόσω με ξεναγούσε στα δωμάτια, γυμνά και προχειροφτιαγμένα, σαν κάποιος να ζούσε προσωρινά εκεί, μου περιέγραφε με αξιολάτρευτο ενθουσιασμό κάθε καναπέ και τραπέζι και σιφονιέρα, που θα έμπαιναν και τι το ξεχωριστό είχαν».

Παρά τη θρυλική του ιστορία, το σπίτι στο Brentwood δεν καθιερώθηκε ποτέ ως ιστορικό ορόσημο και από το θάνατο της Μέριλιν μέχρι σήμερα έχει αλλάξει αρκετά χέρια. Σύμφωνα με την Lisa Optican, του μεσητικού γραφείου Mercer Vine που έχει αναλάβει την πώληση του σπιτιού, κάποια χαρακτηριστικά του σπιτιού έχουν αλλάξει από την εποχή που ζούσε η Μέριλιν σε αυτό. «Αυτό το σπίτι έχει τόση ζεστασιά και τόση θετική ενέργεια. Μου αρέσει να επικεντρώνομαι στο γεγονός πως έζησε μέσα σε αυτό, όχι στο ότι πέθανε εκεί», προσθέτει.

Το σπίτι, το οποίο προφυλάσσεται με περιμετρικό τείχος και κεντρική πύλη, διαθέτει μεταξύ άλλων πισίνα, μια έκταση με εσπεριδοειδή και ένα ξενώνα. Πλέον έχει τέσσερα υπνοδωμάτια, τρία μπάνια, ενώ βρίσκεται στο μεγαλύτερο αγροτεμάχιο της περιοχής Helena του Brentwood.


σχετικα αρθρα