Το κακουργιοδικείο του Λόκρι, στη νότια Ιταλία, καταδίκασε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη τον βασικό ύποπτο για το μακελειό στο Ντούισμπουργκ, μία γερμανική πόλη όπου το 2007 σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι στο πλαίσιο μίας βεντέτας της καλαβρέζικης μαφίας. Επτά ακόμη άνθρωποι έχουν επίσης καταδικαστεί σε ισόβια στο πλαίσιο αυτής της δίκης για τις δολοφονίες που διαπράχθηκαν στη διάρκεια του πολέμου δύο οικογενειών της Ντρανγκέτας, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Τη νύχτα της 14ης προς την 15η Αυγούστου του 2007 βρέθηκαν οι σοροί 6 Ιταλών, ηλικίας 16 έως 39 ετών, μέλη της μίας οικογένειας μαφιόζων της περιοχής Σαν Λούκα της Καλαβρίας, μέσα σε δύο αυτοκίνητα μπροστά από το ιταλικό εστιατόριο «Da Bruno» στο Ντούισμπουργκ.

Αυτό το μακελειό ήταν, σύμφωνα με τους ερευνητές, ένα νέο επεισόδιο του κύκλου αντιποίνων που ξέσπασε μετά τη δολοφονία, την ημέρα των Χριστουγέννων του 2006, της Μαρία Στράνγκιο, 33 ετών, εξαδέλφης του Τζιοβάνι Στράνγκιο και συζύγου του Τζιοβάνι Νίρτα, επικεφαλής μίας εκ των δύο οικογενειών που αντιμάχονται στο Σαν Λούκα.

Ο βασικός κατηγορούμενος Τζιοβάνι Στράνγκιο θεωρείται από την ιταλική δικαιοσύνη ως ο εγκέφαλος και ένας από τους εκτελεστές του μακελειού του Ντούισμπουργκ, ενώ οι υπόλοιποι επτά καταδικασθέντες εμπλέκονται σε άλλες δολοφονίες.

Η δίκη έγινε στην Ιταλία επειδή τα θύματα ήταν Ιταλοί και ο βασικός κατηγορούμενος, που συνελήφθη στο Άμστερνταμ, εκδόθηκε στην Ιταλία.