Αμερικανοί επενδυτές αναβάθμισαν την αγωγή που είχαν καταθέσει τον Μάρτιο εναντίον της News Corporation του Ρούπερτ Μέρντοκ, καταγγέλλοντας "μία μακρά ιστορία καταχρήσεων" η οποία χαρακτηρίζεται από "νεποτισμό" και από "σκανδαλώδη" συμπεριφορά. Η αγωγή συμπεριλαμβάνει την ανακοίνωση που έγινε τον Μάιο σχετικά με την εξαγορά από την News Corp. της εταιρίας κινηματογραφικών παραγωγών Shine, ιδιοκτησίας της κόρης του Ρούπερτ Μέρντοκ.

Πολλά συνταξιοδοτικά ταμεία και η τράπεζα Amalgamated Bank, που είχαν επενδύσει στην News Corp, προσέφυγαν σε δικαστήριο του Ντέλαγουερ κατά του συνόλου του διοικητικού συμβουλίου της News Corporation, κατηγορώντας το ότι η επιθυμία της οικογένειας Μέρντοκ να κρατηθεί στα ανώτατα διοικητικά κλιμάκια της εταιρίας ήταν η αιτία της εξαγοράς της Shine.

Οι ενάγοντες υποστηρίζουν ακόμα ότι είναι αδιανόητο ο Μέρντοκ και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να μην γνώριζαν τις παράνομες πρακτικές για τη συλλογή πληροφοριών στον όμιλο των βρετανικών εφημερίδων.

Ζητούν να κριθούν ένοχοι ο Μέρντοκ και άλλα στελέχη του διοικητικού συμβουλίου για παράβαση καθήκοντος και την καταβολή αποζημιώσεων για απολεσθέντα έσοδα λόγω των ενεργειών τους.