current views are: 11

4 Μαΐου 2017
Δημοσίευση09:13

Λύθηκε το μυστήριο στο Μπάκιγχαμ – Αποχωρεί από τα μοναρχικά του καθήκοντα ο πρίγκιπας Φίλιππος

Ο σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ αποχωρεί από τα μοναρχικά του καθήκοντα.

Δημοσίευση 09:13’

Ο σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ αποχωρεί από τα μοναρχικά του καθήκοντα.

Την απόσυρση του πρίγκιπα Φιλίππου, δούκα του Εδιμβούργου και συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ από τα μοναρχικά καθήκοντα το ερχόμενο φθινόπωρο ανακοίνωσαν τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η απόφαση πάρθηκε από τον ίδιο τον πρίγκιπα Φίλιππο και έχει την πλήρη υποστήριξη της βασίλισσας σύμφωνα με τα όσα δήλωσε εκπρόσωπος του παλατιού.

Σημειώνεται ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος γίνεται 96 χρονών τον επόμενο μήνα.

Στην ανακοίνωση επίσης τονίζεται ότι η 91χρονη βασίλισσα θα συνεχίσει να εκτελεί πλήρως τις υποχρεώσεις της.

Η έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο παλάτι, έκανε τον διεθνή Τύπο να αναρωτιέται τι συμβαίνει. Μάλιστα υπήρχε έντονη φημολογία ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος απεβίωσε και ότι αυτό θα ανακοινωνόταν στην έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε με ασυνήθιστο τρόπο το παλάτι.

Τελικά όμως ο βασιλικός συντάκτης του ΒΒC έκανε λόγο για παραπλανητικές φήμες και μετέδωσε ότι όντως υπάρχει σύσκεψη όλων των υπαλλήλων της βασιλικής οικογένειας, αλλά είναι κάτι που συμβαίνει μία φορά το χρόνο και δεν αφορά θέμα υγείας μέλους της βασιλικής οικογένειας.

 

Σημειώνεται ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος έχει γεννηθεί στην Ελλάδα το 1921 και αρχικώς έφερε τον τίτλο του πρίγκιπα της Ελλάδας και της Δανίας, ωστόσο όταν ακόμη ήταν βρέφος, η βασιλική οικογένεια είχε εκδιωχθεί από την Ελλάδα, μετά την Μικρασιατική Καταστροφή.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος θα γιορτάσει τα 96α γενέθλιά του τον Ιούνιο. Και οι δύο τους έδειχναν υγιέστατοι χθες, όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος εγκαινίασε ένα στάδιο του κρίκετ και η βασίλισσα δέχτηκε την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι που πήγε για να την ενημερώσει για τη διάλυση του κοινοβουλίου και τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στις 8 Ιουνίου.

Όλη η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ 

Η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα ο Δούκας του Εδιμβούργου αποφάσισε από φέτος το φθινόπωρο να μην τηρεί πλέον δημόσιες υποχρεώσεις. Στην απόφασή του αυτή, ο δούκας έχει την πλήρη στήριξη της Βασίλισσας.

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος προηγουμένως θα παραστεί σε προγραμματισμένες υποχρεώσεις, μεταξύ της τρέχουσας περιόδου και Αυγούστου, ατομικά και συνοδεύοντας τη Βασίλισσα.

Συνεπώς ο Δούκας δεν θα δέχεται νέες προσκλήσεις για επισκέψεις και υποχρεώσεις, αν και μπορεί να επιλέγει να παρίσταται σε ορισμένες δημόσιες εκδηλώσεις από καιρού εις καιρόν.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου είναι Προστάτης, Πρόεδρος ή μέλος σε περισσότερες από 780 οργανώσεις, στις οποίες θα συνεχίσει να μετέχει, παρά το γεγονός ότι δεν θα έχει πλέον ενεργό ρόλο με την παρουσία του σε υποχρεώσεις.

Η Μεγαλειότητά της η Βασίλισσα Ελισάβετ θα συνεχίσει να εκτελεί το πλήρες πρόγραμμα των επίσημων υποχρεώσεων με την υποστήριξη των μελών της Βασιλικής Οικογένειας.


σχετικα αρθρα