«Ισοπαλία» Σαρκοζί-Ολάντ σε δημοσκόπηση


Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο βασικός αντίπαλός του σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ συγκεντρώνουν το ίδιο ποσοστό σε δημοσκόπηση ενόψει των προεδρικών εκλογών του επόμενου Απριλίου. Η δημοσκόπηση από την εταιρία CSA δίνει στον Σαρκοζί 26% της πρόθεσης ψήφου, το ίδιο και στον Ολάντ αν εκείνος θα είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος για την γαλλική προεδρία.

Ο Σαρκοζί είδε την δημοτικότητά του να αυξάνεται από τον Μάιο, μετά τη σύλληψη στη Νέα Υόρκη του Ντομινίκ Στρος-Καν με τις κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης, γεγονός που τον έθεσε εκτός διεκδίκησης του χρίσματος του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Σαρκοζί, που δεν έχει ακόμα ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του, κέρδισε τρεις ποσοστιαίες μονάδες από τον Ιούνιο. Αντίθετα ο Ολάντ έχασε μια.

Ο Ολάντ θεωρείται, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, ο επικρατέστερος υποψήφιος των Σοσιαλιστών απέναντι στην Μαρτίν Ομπρί, ηγέτιδα του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Αριστεράς, η Ομπρί υπολείπεται δύο ποσοστιαίων μονάδων του Ολάντ.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουλίου σε δείγμα 1.005 ατόμων άνω των 18 ετών.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο