current views are: 6

9 Μαΐου 2017
Δημοσίευση05:45

Γαλλία: Απομάκρυνση 1.000 προσφύγων από καταυλισμό στη Λα Σαπέλ

Επιχείρηση απομάκρυνσης προσφύγων από καταυλισμό στα βορειοανατολικά του Παρισιού πραγματοποιούν οι γαλλικές αρχές.

Δημοσίευση 05:45’

Επιχείρηση απομάκρυνσης προσφύγων από καταυλισμό στα βορειοανατολικά του Παρισιού πραγματοποιούν οι γαλλικές αρχές.

Επιχείρηση απομάκρυνσης προσφύγων από καταυλισμό στα βορειοανατολικά του Παρισιού πραγματοποιήσαν οι γαλλικές αρχές, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Είχαν τοποθετήσει τις σκηνές τους ανάμεσα σε δρόμους και σε πολύ κακές υγειονομικές συνθήκες. Η απομάκρυνση του καταυλισμού σχεδόν χιλίων προσφύγων που είχαν εγκατασταθεί εδώ και αρκετές κοντά στην πύλη της Λα Σαπέλ στο βόρειο Παρίσι ξεκίνησε λίγο μετά τις 06:00 το πρωί.

Ήδη από τις 05:30 μια ομάδα ανδρών είχε συγκεντρωθεί στο σημείο όπου κοιμόντουσαν Σουδανοί και Αφγανοί πρόσφυγες: «Η κυβέρνηση θα μας μεταφέρει σε σπίτια. Δεν ξέρω πού, αλλά είναι καλό», δήλωσε ο Σάιντ που είπε ότι κοιμάται έξω εδώ και έναν μήνα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε προκειμένου να μπορέσουν να απομακρυνθούν οι σκηνές που είχαν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία εισόδου του Παρισιού. Στην επιχείρηση απομάκρυνσης των προσφύγων συμμετέχουν 350 αστυνομικοί και περίπου 100 υπάλληλοι του δήμου του Παρισιού.

«Θα μεταφερθούν σε κέντρα στο Ιλ-ντε-Φρανς όπου τις επόμενες ημέρες θα εξεταστεί η κατάσταση του καθενός και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε κέντρα υποδοχής», εξήγησε η υπουργός Στέγασης Εμανουέλ Κος. Σύμφωνα με την ίδια, πρόκειται για «800 με 1.000 ανθρώπους», στην πλειονότητά τους άνδρες.

Στην περιοχή της Λα Σαπέλ είχε δημιουργηθεί τον Νοέμβριο ένα κέντρο για την υποδοχή των προσφύγων που μόλις φτάνουν στο Παρίσι, προκειμένου να αποτραπεί η δημιουργία αυτοσχέδιων καταυλισμών στη γαλλική πρωτεύουσα, κάτι που είχε φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα στα τέλη του 2016. Στις αρχές Νοεμβρίου 2016, σχεδόν 4.000 άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί από έναν αυτοσχέδιο καταυλισμό στο μετρό Σταλινγκράντ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑFP

 


σχετικα αρθρα