ΔΙΕΘΝΗ

Με μεγαλειώδη παρέλαση γιόρτασε η Ρωσία την νίκη της επί της ναζιστικής Γερμανίας

Δημοσίευση 9 Μαΐου 2017, 20:11 / Ανανεώθηκε 9 Μαΐου 2017, 20:23
Facebook Twitter Whatsapp

Με την ετήσια μεγαλειώδη παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία γιόρτασε η Ρωσία την 72η επέτειο της συνθηκολόγησης της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία είναι γνωστή ως Ημέρα Νίκης στην Ευρώπη.

Με την ετήσια μεγαλειώδη παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία γιόρτασε η Ρωσία την 72η επέτειο της συνθηκολόγησης της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία είναι γνωστή ως Ημέρα Νίκης στην Ευρώπη.

Η Ημέρα Νίκης στην Ευρώπη συμβολίζει τη νίκη κατά του ναζισμού και του φασισμού, όμως τα τελευταία χρόνια η παρέλαση στη Μόσχα έχει λάβει έντονα εθνικιστική χροιά.

«Δεν υπάρχει ούτε θα υπάρξει δύναμη που μπορεί να κατακτήσει το έθνος μας», δήλωσε κατά την έναρξη της παρέλασης ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. «Πάντα θα υπερασπιζόμαστε τη Ρωσία όπως πράξατε εσείς, οι στρατιώτες της Νίκης», προσέθεσε, δεσμευόμενος πως οι παραδώσεις του πατριωτισμού θα ενισχυθούν.

Περισσότεροι από 10.000 ένστολοι και περίπου 114 οχήματα έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις, σύμφωνα με τα κρατικά πρακτορεία Sputnik και Itar-Tass.

Μεταξύ άλλων, οι Ρώσοι επέδειξαν τα τανκ πρώτης γραμμής Armata-14, αντιαεροπορικούς πυραύλους S-400, βαλλιστικούς πυραύλους Yars και αμφίβια οχήματα τύπου Bumerang.

Από την παρέλαση απουσίασε τελικά η Πολεμική Αεροπορία, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και της πρόβλεψης για πιθανή βροχή στη ρωσική πρωτεύουσα. Τα περισσότερα από 70 αεροσκάφη που ήταν προγραμματισμένο να συμμετάσχουν επιστρέφουν στις βάσεις τους.