ΔΙΕΘΝΗ

Η υπόσχεση της Μέι στους Βρετανούς να επιτρέψει ξανά το κυνήγι της αλεπούς

Δημοσίευση 9 Μαΐου 2017, 20:30 / Ανανεώθηκε 9 Μαΐου 2017, 20:48
Η υπόσχεση της Μέι στους Βρετανούς να επιτρέψει ξανά το κυνήγι της αλεπούς
Facebook Twitter Whatsapp

Η πρωθυπουργός της Αγγλίας, Τερέζα Μέι θέλει να επαναφέρει το κυνήγι της αλεπούς, ενώ δήλωσε ότι θα ανανεώσει την υπόσχεση των Συντηρητικών να γίνει ψηφοφορία για την άρση της απαγόρευσής του.

Η πρωθυπουργός της Αγγλίας, Τερέζα Μέι θέλει να επαναφέρει το κυνήγι της αλεπούς, ενώ δήλωσε ότι θα ανανεώσει την υπόσχεση των Συντηρητικών να γίνει ψηφοφορία για την άρση της απαγόρευσής του.

«Πάντα ήμουν υπέρ του κυνηγιού της αλεπούς», δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι θα δεσμευθεί στην υπόσχεση που είχε διατυπώσει το κόμμα της πριν από δύο χρόνια, για τη σχετική ψηφοφορία.

Η κυβέρνηση των Εργατικών απαγόρευσε το κυνήγι της αλεπούς στην Αγγλία και την Ουαλία το 2004, αλλά το θέμα συζητείται ακόμη. Ο Ντέιβιντ Κάμερον δεν προχώρησε τελικά σε ψηφοφορία, καθώς δεν είχε την απαραίτητη υποστήριξη, ενώ τον Δεκέμβριο του 2015 η τότε υπουργός Αθλητισμού δήλωνε ότι το κοινοβούλιο έχει καλύτερα πράγματα να κάνει από το να επαναφέρει το κυνήγι της αλεπούς.

Έρευνα της Ipsos MORI τον περασμένο Δεκέμβριο έδειξε ότι το 84% των ερωτηθέντων είναι υπέρ της διατήρησης της απαγόρευσης, σύμφωνα με το Sky News.