current views are: 9

10 Μαΐου 2017
Δημοσίευση11:57

«Ετοιμαστείτε για τον Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο» – Νέο βίντεο των Anonymous

Νέο χτύπημα ετοίμασαν οι Anonymous, βγάζοντας στην δημοσιότητα ανατριχιαστικό βιντεοσκοπημένο μήνυμα, με το οποίο προειδοποιούν την ανθρωπότητα ότι πλησιάζει παγκόσμια πολεμική σύρραξη.

Δημοσίευση 11:57’

Νέο χτύπημα ετοίμασαν οι Anonymous, βγάζοντας στην δημοσιότητα ανατριχιαστικό βιντεοσκοπημένο μήνυμα, με το οποίο προειδοποιούν την ανθρωπότητα ότι πλησιάζει παγκόσμια πολεμική σύρραξη.

Νέο χτύπημα ετοίμασαν οι Αnonymous, βγάζοντας στην δημοσιότητα ανατριχιαστικό βιντεοσκοπημένο μήνυμα, με το οποίο προειδοποιούν την ανθρωπότητα ότι πλησιάζει παγκόσμια πολεμική σύρραξη.

Στο επτάλεπτο βίντεο που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό των Αnonymous, ένας άντρας με μαύρο μανδύα και την εμβληματική μάσκα του Guy Fawkes (που οι Anonymous υιοθέτησαν από το κόμικ «V for Vendetta») ακούγεται με τη φωνή του ψηφιακά παραμορφωμένη να εξηγεί πώς οι ενέργειες των εθνών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ιαπωνίας, που συμμετέχουν στις εντάσεις μεταξύ Βόρειας Κορέας και Νότιας Κορέας, υποδηλώνουν ότι ένας πόλεμος τεραστίων διαστάσεων βρίσκεται ορατός στον ορίζοντα.

«Σίγα-σιγά όλα τα σημάδια ενός διαφαινόμενου πολέμου στην κορεατική χερσόνησο εμφανίζονται, βλέποντας την κάθε χώρα να μετακινεί στρατηγικά τα κομμάτια στη θέση τους» δήλωσε η άγνωστη φιγούρα, προσθέτοντας ότι «σε αντίθεση με τους παλαιότερους παγκόσμιους πολέμους, αν και προφανώς θα υπάρξουν στρατιωτικά στρατεύματα, η μάχη πιθανότατα να είναι σκληρή, βίαιη και γρήγορη. Αυτή τη φορά όμως θα είναι και παγκοσμίως καταστροφική, τόσο σε περιβαλλοντικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο». «Ο πολίτης θα είναι ο τελευταίος που θα γνωρίζει», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των Anonymous.

Ο αφηγητής στο βίντεο αναφέρει πως οι Αμερικάνοι απειλούν στρατιωτικά τη Βόρεια Κορέα ενώ παράλληλα ασκούν πίεση προς την Κίνα. Οι Αμερικάνοι ζητάνε από τους Κινέζους να τιμωρήσουν την Πιονγιάνγκ για το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων που κατέχουν, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για περαιτέρω δράση των ΗΠΑ. Επισημαίνουν επίσης πως η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή πιθανότατα να οδηγήσει σε αντίποινα. Οι «πρακτικοί Κινέζοι», οι οποίοι έχουν κατ’ επανάληψη ζητήσει ηρεμία μεταξύ Ουάσιγκτον και Πιονγιάνγκ, «αρχίζουν να χάνουν την υπομονή τους», σύμφωνα με τους Anonymous.

Το Πεκίνο συμμετείχε πρόσφατα σε μια σπάνια δημόσια διαμάχη με την Πιονγιάνγκ και ζήτησε από τους πολίτες της στη Βόρεια Κορέα να φύγουν από το μέρος, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας. Πάντως, μαζί με τη Ρωσία αρνήθηκαν να συγκεντρώσουν τα στρατεύματά τους στα σύνορα της Βόρειας Κορέας. Τα πρόσφατα βήματα που έγιναν από την σύμμαχο των ΗΠΑ, Ιαπωνία, έδειξαν επίσης ότι οι τρέχουσες εντάσεις θα φτάσουν σύντομα σε ένα βίαιο τέλος, σύμφωνα με τους Anonyous. Μετά από αρκετούς  πυραύλους της Βόρειας Κορέας που προσγειώθηκαν σε θάλασσες κοντά στην Ιαπωνία, εξέχοντες πολιτικοί του Τόκιο ζήτησαν μια νέα ερμηνεία των νόμων που υιοθετήθηκαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, σχετικά με τον περιορισμό εκτόξευσης  πυραύλων.

Οι πύραυλοι της Βόρειας Κορέας οδήγησαν επίσης σε αύξηση των πωλήσεων αγαθών επιβίωσης και πυρηνικών καταφυγίων, κάτι που σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Anonymous θα μπορούσε να σημαίνει ότι η Ιαπωνία προετοιμάζεται για μια μεγάλη επίθεση. Ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε ανοιχτή τη δυνατότητα συνάντησης με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, αν αυτή γίνει «υπό τις κατάλληλες συνθήκες», αλλά ο γραμματέας του Λευκού Οίκου Sean Spicer αργότερα δεν φάνηκε απόλυτα βέβαιος για την πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο.

Η ομάδα Anonymous, η οποία ξεκίνησε το 2003 ως ομάδα επαγρύπνησης του διαδικτύου, ολοκλήρωσε το βίντεο προτρέποντας τους θεατές να «προετοιμαστούν γι’αυτό που έρχεται».


σχετικα αρθρα