Από σαράντα κύματα φαίνεται να πέρασε η σχέση του νέου προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας καθώς οι αντιδράσεις για το ειδύλλιο τους ήταν σφοδρές και καθόλου συναινετικές.

Η οικογένεια του Εμανουέλ Μακρόν ήταν η πρώτη που δεν ενέκρινε την σχέση του  γιου της με την κατά 24 χρόνια μεγαλύτερή του Μπριζίτ Τρονιέ. Στην αρχή, οι γονείς του Μακρόν νόμιζαν ότι ο γιος τους είχε ερωτευτεί την κόρη της δασκάλας του, Λόρενς. Την αλήθεια την έμαθαν αρκετά αργότερα μέσω μίας οικογενειακής φίλης. Σοκαρισμένοι από την «παράνομη» σχέση, οι γονείς του Μακρόν αποφάσισαν να τον απομακρύνουν από το σχολείο.

Η συγγραφέας Αν Φουλντά, που υπογράφει το βιβλίο «Εμανουέλ Μακρόν: Ένας τέλειος νεαρός άνδρας», πήρε συνέντευξη από τους γονείς του πολιτικού και τους ρώτησε για τις αντιδράσεις τους όταν έμαθαν για τη σχέση Μακρόν-Τρονιέ.

Η μητέρα του Φρανσουάζ-Νογκ Μακρόν είπε στην συγγραφέα του βιβλίου: «Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Αυτό που ήταν σαφές ήταν πως όταν γνώρισε ο Εμανουέλ την Μπριζίτ δεν μπορούσαμε να πούμε απλά “Αυτό είναι υπέροχο”. Αυτό που είχε σημασία για εμένα, όμως, δεν ήταν ότι είχε σχέση με την Μπριζίτ αλλά ότι ήταν ζωντανός και δεν υπήρχαν προβλήματα».

Αντιλαμβανόμενη ότι δεν επρόκειτο για έναν παιδικό ενθουσιασμό η ίδια φέρεται να είπε στην Μπριζίτ: «Μα, δεν το βλέπεις; Εσύ την έζησες της ζωή σου. Αλλά αυτός δεν θα κάνει παιδιά μαζί σου».

Ο πατέρας του, Ζαν Μισέλ Μακρόν, αποκάλυψε ότι παραλίγο να πέσει από την καρέκλα όταν έμαθε για την ερωμένη του γιου του. «Όταν ο Εμανουέλ γνώρισε την Μπριζίτ, προφανώς και δεν είπαμε “A, τι υπέροχα”» δήλωσε ο ίδιος.

Οι γονείς συναντήθηκαν με την Τρονιέ και της ζήτησαν να μην ξαναβρεθεί με το παιδί τους μέχρι εκείνος να ενηλικιωθεί. Εκείνη, όπως θυμούνται, τους απάντησε κοφτά ότι δεν μπορεί να τους υποσχεθεί τίποτα.

Οι γονείς του Γάλλου πολιτικού αρνούνται κατηγορηματικά ότι απείλησαν να πετάξουν τον Εμανουέλ έξω από το σπίτι αν δεν έβαζε τέλος στον δεσμό του με την Τρονιέ.Επέμειναν ότι έτσι και αλλιώς ο Εμανουέλ Μακρόν θα πήγαινε στο Λύκειο Henri IV στο Παρίσι για να τελειώσει το σχολείο.

Ο Μακρόν όντως έφυγε για το Παρίσι, αλλά υποσχέθηκε στην Τρονιέ ότι θα επιστρέψει για να την παντρευτεί. Λέγεται ότι της είπε: "Δεν θα με ξεφορτωθείς. Θα επιστρέψω και θα σε παντρευτώ".

Σε δήλωση του ο Μακρόν έχει πει: "Έπρεπε να παλέψω ώστε να ζήσω τόσο την προσωπική όσο και την επαγγελματική μου ζωή όπως επιθυμούσα".

Τελικά, το 2007, δύο περίπου χρόνια μετά το διαζύγιό της, η 54χρονη Μπριζίτ και ο 29χρονος Εμανουέλ παντρεύτηκαν.