Η βρετανική εφημερίδα Sun διέψευσε σήμερα την κατηγορία ότι απέκτησε παράνομα στοιχεία από τον ιατρικό φάκελο του γιου του πρώην πρωθυπουργού της χώρας Γκόρντον Μπράουν. «Ο Μπράουν Κάνει Λάθος», είναι ο πηχυαίος πρωτοσέλιδος τίτλος της ταμπλόιντ, η οποία αποτελεί μέρος της αυτοκρατορίας των μέσων ενημέρωσης του Ρούπερτ Μέρντοκ, ο οποίος δέχεται σφοδρές επικρίσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών τηλεφωνικών μηνυμάτων στη Βρετανία.

Ο Μπράουν είχε δηλώσει χθες ότι μέλη του προσωπικού της εφημερίδας είχαν καταφέρει υπούλως να πάρουν στα χέρια τους στοιχεία για την κατάσταση της υγείας του γιου του Φρέιζερ το 2006.

Ο Φρέιζερ, ο οποίος γίνεται πέντε ετών την Κυριακή, πάσχει από κυστική ίνωση.

Πάντως η Sun έγραψε σήμερα ότι έλαβε τις πληροφορίες από έναν πολίτη που τηλεφώνησε στα γραφεία τους για να ενημερώσει την εφημερίδα για την ασθένεια, προσθέτοντας ότι και ο γιος του ανθρώπου που τηλεφώνησε πάσχει από την ινοκυστική νόσο.

«Ένιωσα δικαιωμένος όταν ήρθα σε επαφή με τη Sun», είπε ο άνδρας, ο οποίος δεν κατονομάζεται, στην εφημερίδα.

Ο Μπράουν δήλωσε ότι η Ρεμπέκα Μπρουκς, η τότε διευθύντρια της εφημερίδας, η οποία είναι σήμερα διευθύνουσα σύμβουλος της News International, της εταιρίας του Μέρντοκ στη Βρετανία, του τηλεφώνησε για να τον ειδοποιήσει ότι επρόκειτο να δημοσιευθεί άρθρο για την κατάσταση της υγείας του γιου του.

«Αν εγώ, με όλη αυτή την προστασία είμαι τόσο ευάλωτος σε ανήθικες τακτικές, σε παράνομες τακτικές, τι συμβαίνει με τον απλό πολίτη»; διερωτήθηκε χθες ο πρώην πρωθυπουργός Μπράουν.
TAGS