Η Μποσίλκα Μλάντιτς, σύζυγος του κατηγορούμενου για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου, πρώην στρατιωτικού διοικητή των Σέρβων της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς έλαβε άδεια να τον επισκεφθεί στις φυλακές Σεβενίνγκεν του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Μλάντιτς, Μίλος Σάλιτς.
Ο Ράτκο Μλάντιτς συνελήφθη στις 26 Μαΐου στο σπίτι ξαδέρφου του στην πόλη Λαζάρεβο και τέσσερις ημέρες αργότερα εκδόθηκε στο ICTY.

Η δίκη του Μλάντιτς, ο οποίος κατηγορείται για γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα και άλλους οκτώ δήμους της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, άρχισε στις 3 Ιουνίου. Σήμερα, δικαστήριο του Βελιγραδίου απάλλαξε τη σύζυγο του Μλάντιτς από τις κατηγορίες παράνομης κατοχής όπλων που είχαν βρεθεί στο σπίτι της, το Δεκέμβριο του 2008.

Το δικαστήριο αποφάσισε την παύση της δίωξης, επειδή, όπως ανέφερε η δικαστής Βέσνα Αντάμοβιτς ανέκρινε τον Ράτκο Μλάντιτς στη φυλακή του σερβικού ειδικού δικαστηρίου για τα εγκλήματα πολέμου και τότε εκείνος κατέθεσε ότι τα όπλα ήταν δικά του.

Αστυνομικοί και μέλη των δυνάμεων ασφάλειας είχαν βρει στο σπίτι της οικογένειας Μλάντιτς ένα κυνηγητικό όπλο, ένα αυτόματο όπλο «Heckler & Koch» και τέσσερα πιστόλια «Zastava».