ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Σημαντικό προβάδισμα των Συντηρητικών έναντι των Εργατικών

Δημοσίευση 15 Μαΐου 2017, 12:21 / Ανανεώθηκε 15 Μαΐου 2017, 12:21
Βρετανία: Σημαντικό προβάδισμα των Συντηρητικών έναντι των Εργατικών
Facebook Twitter Whatsapp

Αρκετά μπροστά σε σχέση με τους Εργατικούς βρίσκονται οι Συντηρητικοί της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι, ενώ η λειτουργία του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας εμφανίζεται πλέον ως η κυριότερη ανησυχία των πολιτών αντί του Brexit, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της εταιρείας Survation για λογαριασμό της τηλεοπτικής εκπομπής Good Morning Britain, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Αρκετά μπροστά σε σχέση με τους Εργατικούς βρίσκονται οι Συντηρητικοί της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι, ενώ η λειτουργία του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας εμφανίζεται πλέον ως η κυριότερη ανησυχία των πολιτών αντί του Brexit, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της εταιρείας Survation για λογαριασμό της τηλεοπτικής εκπομπής Good Morning Britain, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην πρόθεση ψήφου οι Τόρις εξασφαλίζουν το 48%, μία ποσοστιαία μονάδα παραπάνω από ανάλογη δημοσκόπηση πριν από μια εβδομάδα, ενώ οι Εργατικοί παραμένουν στο 30%.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες βρίσκονται στο 8%, μια ποσοστιαία μονάδα επιπλέον, ενώ το Κόμμα Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) παραμένει στο 4%.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 1.016 ανθρώπων το διάστημα 12-13 Μαΐου και διαπίστωσε ότι αυτό που απασχολεί σήμερα περισσότερο τους ψηφοφόρους είναι το μέλλον του βρετανικού ΕΣΥ αντί του Brexit και ακολουθούν το θέμα της οικονομίας, το μεταναστευτικό και η παιδεία.