Τουλάχιστον 20 νεκροί και πάνω από 110 τραυματίες στην Μουμπάι της Ινδίας από τρεις ταυτόχρονες εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα το απόγευμα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η μία έκρηξη σημειώθηκε στην τουριστική αγορά Zaveri στο κέντρο της πόλης, η δεύτερη στον πολυσύχναστο δρόμο του κτηρίου της Όπερας και η τρίτη στην καρδιά της πόλης, την περιοχή Dadar.

Πιο αναλυτικά, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, στο Zaveri η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε κοσμηματοπωλείο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πυρκαγιά. Η βόμβα στο  Dadar είχε τοποθετηθεί σε όχημα ταξί που ήταν παρκαρισμένο μπροστά από στάση λεωφορείου, ενώ η βόμβα στο κτήριο της Όπερας είχε τοποθετηθεί κάτω από ομπρέλα, στην είσοδο του κτηρίου.

Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, ενώ εκτιμά πως οι τρομοκράτες ήθελαν το μέγιστο αριθμό νεκρών, καθώς και οι τρεις στόχοι αποτελούσαν σημείο όπου περνούν καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δρόμοι στην Μουμπάι έχουν παραλύσει, ενώ το σιδηροδρομικό δίκτυο έχει διακόψει τα δρομολόγια.

Εν τω μεταξύ, οι αρχές κήρυξαν σε κατάσταση συναγερμού και το Νέο Δελχί.

Όπως μεταδίδει το Indian Express, αμέσως σήμανε συναγερμός στην αστυνομία του Δελχί, με τους αστυνομικούς να οργώνουν την πόλη για την αποτροπή ενδεχόμενης επίθεσης.

Το 2008 η πρωτεύουσα της Ινδίας θρήνησε 170 νεκρούς από τρομοκρατική επίθεση στρατιωτικών σε κεντρικά ξενοδοχεία της πόλης.

Αξίζει να αναφερθεί πως σήμερα είναι η ημέρα γενεθλίων του μοναδικού επιζήσαντα τρομοκράτη Αμίρ Κασαμπ που πήρε μέρος στην επίθεση του 2008.


TAGS