Καρέ καρέ αποτυπώνεται σε ένα βίντεο 47 δευτερολέπτων η αιματηρή επίθεση  στην Times Square της Νέας Υόρκης η οποία έμελλε να στοιχίσει τη ζωή ενός ανθρώπου και να τραυματίσει δεκάδες ακόμη.

Στο βίντεο που δόθηκε στη  δημοσιότητα εμφανίζεται το όχημα που έπεσε πάνω στο πλήθος να «πετά» πάνω από τον κόσμο που περπατούσε αμέριμνος στο σημείο εκείνη την ώρα, προκαλώντας ρίγος.

Το αυτοκίνητο που χτύπησε τους πεζούς ήταν ένα κόκκινο σεντάν της Χόντα. Το συμβάν εκτυλίχθηκε σχεδόν μεσημέρι τοπική ώρα (19:00 ώρα Ελλάδας).

 Ο δράστης είναι ένας 26χρονος άνδρας από το Μπρονξ ο οποίος είχε ξανά μπλεξίματα με το νόμο για παραβάσεις που αφορούσαν «οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών». Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, ο δράστης κάπνιζε μαριχουάνα μέσα στο αυτοκίνητο και πιθανότατα είχε κάνει χρήση και αλκοόλ, πριν πέσει με το αυτοκίνητό του πάνω στους πεζούς.

Ο 26χρονος άνδρας έτρεχε με 99 μίλια, ενώ στο συγκεκριμένο σημείο η επιτρεπόμενη ταχύτητα είναι έως 50 μίλια την ώρα. Αν και προκάλεσε τον πανικό, ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει της σύλληψης, δίνοντας μάχη με έναν αστυνομικό, ο οποίος τελικά τον ακινητοποίησε και με τη βοήθεια των συναδέλφων του, του πέρασαν χειροπέδες.