Και δεύτερο αεροπλανοφόρο στην Κορεατική Χερσόνησο θα στείλουν οι ΗΠΑ σε μία κίνηση που αναμένεται να οξύνει ακόμη περισσότερο τις εντάσεις στην περιοχή.

Πρόκειται για το USS Ronald Reagan το οποίο αναμένεται να διεξάγει ασκήσεις με το αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson, το οποίο βρίσκεται στην θαλάσσια περιοχή, συνοδευόμενο από μοίρα πλοίων συνοδείας του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την πρόσφατη δοκιμαστική πυραυλική εκτόξευση που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, τα ξημερώματα της Κυριακής, πετυχαίνοντας επιτυχημένη ελεγχόμενη επανείσοδο του πυραύλου στην κατώτερη γήινη ατμόσφαιρα, αντί της πτώσης στην θάλασσα, όπως έδειξε η προκαταρκτική ανάλυση των στοιχείων που έχουν συγκεντρώσει οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Το δεύτερο αμερικανικό αεροπλανοφόρο αναχώρησε από τη βάση του στη Γιοκοσίκα της Ιαπωνίας με πορεία προς την Κορεατική Χερσόνησο, ενώ έχει ολοκληρώσει την τεχνική συντήρησή του, αλλά και μια περίοδο επιχειρησιακών δοκιμών, σύμφωνα με πηγές του αμερικανικού ναυτικού. «Καθώς εξέρχεται από μια μακρά περίοδο παραμονής και συντήρησης στη βάση του, θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι τόσο το Ronald Reagan, όσο και τα πλοία της συνοδείας του, μπορούν να είναι επιχειρησιακά για την πραγματοποίηση της αποστολής τους», ανέφερε χαρακτηριστικά δελτίο Τύπου που εξέδωσε η αρμόδια ναυτική διοίκηση των ΗΠΑ.

Μετά την άφιξη του στην θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου, το αεροπλανοφόρο θα πραγματοποιήσει σειρά εκπαιδευτικών ασκήσεων, με έμφαση στην επιχειρησιακή αξιοποίηση και τις απονηώσεις και προσνηώσεις των αεροσκαφών που μεταφέρει.

Παράλληλα, αναμένεται ότι το δεύτερο αεροπλανοφόρο θ' αντικαταστήσει το USS Carl Vinson στην περιοχή μετά τη λήξη της αποστολής του.