current views are: 8

21 Μαΐου 2017
Δημοσίευση07:51

ΗΠΑ: Ο δράστης της επίθεσης στην Times Square αναζητούσε ψυχιατρική βοήθεια

Ο δράστης της επίθεσης στην Times Square, που οδήγησε το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς σκοτώνοντας μία γυναίκα και τραυματίζοντας άλλα 20 άτομα, 

Δημοσίευση 07:51’

Ο δράστης της επίθεσης στην Times Square, που οδήγησε το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς σκοτώνοντας μία γυναίκα και τραυματίζοντας άλλα 20 άτομα, 

Συγκλονιστικά στοιχεία για τον δράστη της επίθεσης στην Times Square έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα ο  δράστης της επίθεσης στην Times Square, που οδήγησε το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς σκοτώνοντας μία γυναίκα και τραυματίζοντας άλλα 20 άτομα, δήλωσε ότι αναζητούσε ψυχιατρική βοήθεια πριν από το συμβάν, αλλά μάταια.  

«Προσπαθούσα να βρω βοήθεια», είπε ο Ρίτσαρντ Ρόχας στη New York Post, μιλώντας από τη φυλακή. «Ηθελα να φτιάξω τη ζωή μου. Ηθελα να βρω δουλειά. Ηθελα μία σύντροφο», πρόσθεσε ο 26χρονος βετεράνος του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι πρόσφατα μίλησε με σύμβουλο ψυχικής υγείας, στο κέντρο βετεράνων της περιοχής του, ο οποίος του υποσχέθηκε να του τηλεφωνήσει τη Δευτέρα. «Αλλά αυτή η Δευτέρα ακόμη δεν έχει έρθει», συμπλήρωσε. Την Πέμπτη, ο Ρόχας μπήκε στο αυτοκίνητό του και άρχισε να «θερίζει» άτομα που βρίσκονταν πάνω στο πεζοδρόμιο, για τρία οικονομικά τετράγωνα, πριν τρακάρει. Προσπάθησε να διαφύγει, αλλά τον σταμάτησαν πολίτες και αστυνομικοί.

Ο Ρόχας δηλώνει ότι δεν θυμάται τίποτα από το αιματηρό συμβάν. Θυμάται ότι έφαγε σάντουιτς με τη μητέρα του εκείνο το πρωί, πριν αποφασίσει να κάνει μία βόλτα με το αυτοκίνητο. «Ηθελα να καθαρίσει το μυαλό μου. Το τελευταίο που θυμάμαι είναι να οδηγό. Μετά, ξύπνησα στο αστυνομικό τμήμα. Ημουν τρομοκρατημένος», είπε.

Αστυνομική πηγή ανέφερε στο Reuters ότι θεωρείται πως ο Ρόχας ήταν υπό την επήρεια κάποιας ουσίας, ενώ το ABC News μετέδωσε ότι είχε κάνει χρήση συνθετικής μαριχουάνας.

Στο παρελθόν ο 26χρονος είχε προβλήματα με το νόμο και είχε συλληφθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές την τελευταία δεκαετία, δύο γιατί οδηγούσε μεθυσμένος και μία- μόλις την προηγούμενη εβδομάδα- γιατί απείλησε άνδρα με μαχαίρι, έξω από το διαμέρισμά του στο Μπρονξ.


σχετικα αρθρα