Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στην αύξηση του ανωτάτου ορίου για τον ομοσπονδιακό δανεισμό και " άπτονται μιας αναγκαστικής φιλοπονίας οι τρομερές επιλογές", ποιοι λογαριασμοί θα πρέπει να εξοφλούνται κατά προτεραιότητα, στην περίπτωση μιας στάσης πληρωμών από το αμερικανικό δημόσιο, τόνισε σήμερα ο Λευκός Οίκος.
-"Αντί να λύνει το πρόβλημα, ασχολείται με τις επιλογές μετά από μια καταστροφική απόφαση", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνει, αναφερόμενος στην ιδέα των "πληρωμών κατά προτεραιότητα", στην περίπτωση που το Κογκρέσο στην Ουάσινγκτον δεν αυξήσει συναινετικά το ανώτατο όριο δανεισμού για το αμερικανικό δημόσιο, έως τα μεσάνυκτα της 2ας Αυγούστου.

"Εναλλακτική λύση δεν υπάρχει. Είτε τιμάς τις υποχρεώσεις σου, είτε δεν τις τιμάς...ώστε να μην χρειαστεί κατόπιν να κάνεις τρομερές επιλογές, τι να πληρώνεις στη συνέχεια, και τι όχι", δήλωσε με έμφαση ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Επίσης, επανέλαβε σήμερα τη θέση του προέδρου Ομπάμα, ότι "δεν θα κάνουν στάση πληρωμών οι ΗΠΑ".

Οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν περικοπές κρατικών δαπανών. Εναντιώνονται στις καταργήσεις φορο-απαλλαγών υπέρ των πλουσιότερων, της εποχής προεδρίας του Τζορτζ Μπους του νεότερου. Οι Δημοκρατικοί προωθούν την λήξη αυτών ακριβώς των φορο-απαλλαγών την ώρα που δεν συζητούν να περικοπούν οι κρατικές δαπάνες με κοινωφελή σκοπό, παραδείγματος χάρη η Κοινωνική Ασφάλιση.