ΔΙΕΘΝΗ

Σοκάρει η μαρτυρία άστεγου στο Μάντσεστερ: «Μια γυναίκα πέθανε στα χέρια μου»

Δημοσίευση 23 Μαΐου 2017, 14:42 / Ανανεώθηκε 23 Μαΐου 2017, 16:34
Σοκάρει η μαρτυρία άστεγου στο Μάντσεστερ: «Μια γυναίκα πέθανε στα χέρια μου»
Facebook Twitter Whatsapp

Τουλάχιστον συγκλονιστική είναι η μαρτυρία ενός άστεγου άνδρα στο Μάντσεστερ, ο οποίος ανέφερε ότι μια γυναίκα πέθανε στα χέρια του λίγο μετά την πολύνεκρη επίθεση. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τουλάχιστον συγκλονιστική είναι η μαρτυρία ενός άστεγου άνδρα στο Μάντσεστερ, ο οποίος ανέφερε ότι μια γυναίκα πέθανε στα χέρια του λίγο μετά την πολύνεκρη επίθεση. 

Πρόκειται για τον 33χρονο Κρις Πάρκερ, ο οποίος ζητιάνευε στο φουαγιέ των εγκαταστάσεων όταν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός, σκοτώνοντας 22 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 59.

Οπως δήλωσε στην «Ενωση Τύπου» της Βρετανίας: «Ολος ο κόσμος έβγαινε πολύ χαρούμενος περνώντας από τις γυάλινες πόρτες και τότε άκουσα μια έκρηξη, μέσα σε ένα δευτερόλεπτο είδα μια λευκή λάμψη, στη συνέχεια καπνό και ακούγονταν κραυγές.

«Τότε ήταν που έπεσα στιγμιαία στο έδαφος και όταν ξανασηκώθηκαν δεν έφυγα αλλά έτρεξα και προσπάθησα να βοηθήσω», αφηγείται.

«Υπήρχαν παντού στο πάτωμα άνθρωποι ξαπλωμένοι. Είδα ένα μικρό κορίτσι. Την τύλιξα με ένα T-shirt που κρατούσε και την ρώτησα "που είναι η μαμά σου και ο μπαμπάς σου; Εκείνη απάντησε ότι ο μπαμπάς μου είναι στη δουλειά και η μαμά μου εκεί πάνω"», συμπληρώνει.

Οπως εξηγεί ο Πάρκερ νόμισε ότι η μητέρα του κοριτσιού είχε υποκύψει στα τραύματά της, ενώ ανέφερε επίσης, ότι περιέθαλψε μια γυναίκα γύρω στα 60 που έφερε σοβαρά τραύματα στο πόδι και στο κεφάλι. «Πέθανε στα χέρια μου», είπε. «Ηταν γύρω στα 60 και βρισκόταν εκεί με την οικογένειά της. Δεν σταμάτησα να κλαίω. Το πιο σοκαριστικό είναι ότι επρόκειτο για μια συναυλία για παιδιά».

Ο Πάρκερ, όπως αναφέρει η «Ενωση Τύπου» είναι άστεγος εδώ και περίπου ένα χρόνο.